Na 36 jaar opnieuw Vlaamse schepen voor Oudergem

Dirk Hoornaert wordt de eerste Vlaamse schepen sinds 36 jaar in de Brusselse gemeente Oudergem. Als lijsttrekker voor de Vlaamse eenheidslijst SAMEN werd hij als onafhankelijke gesteund door de Vlaamse partijen sp.a, Open Vld en CD&V. Vlaamse Zaken zal een van zijn bevoegdheden zijn, zo zegt Hoornaert.

Zelf heeft Hoornaert geen politieke kleur. Als onafhankelijke op de lijst SAMEN werd hij wel gesteund door alle Vlaamse partijen, op Groen na. Groen deelt een lijst met haar Franstalige tegenhanger Ecolo. Hoornaert gaat nu met zijn lijst in zee met de bestuursploeg van burgemeester Didier Gosuin (FDF-MR).

De kersverse Vlaamse schepen zal Vlaamse Zaken onder zijn hoede nemen. Hij krijgt waarschijnlijk nog bevoegdheden, maar daar wordt momenteel nog over onderhandeld. Dirk Hoornaert wil niet enkel een schepen zijn voor de Vlaamse bewoners. "Ik word een schepen voor alle Oudergemnaren", vertelt Hoornaert. "We moeten met een absolute meerderheid van Franstalige partijen samenwerken. Met verenigde krachten van beide kanten willen we zorgen voor een goed bestuur in Oudergem."

Hoewel onderhandelen met een grote meerderheid nooit simpel is, spreekt Hoornaert van een positieve uitkomst. "Ons doel na de gemeenteraadsverkiezingen was een zetel binnenhalen. We hebben wat we willen."