N-VA wil middenbeuk van parlement: “Laat PVDA maar bij Belang zitten”

BELGA
Nu de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers verkozen zijn, starten de gesprekken over de dagelijkse werking van het parlement. Eén van de discussiepunten: de positie van de verschillende fracties in het halfrond. 

Met name N-VA vraagt om al haar 35 volksvertegenwoordigers in de middenbeuk van het halfrond te kunnen laten zetelen. In de vorige legislatuur zat N-VA verspreid over de middenbeuk en de linkerbeuk, bij de verkozenen van Vlaams Belang. Maar ondanks de diepgaande gesprekken tussen beide partijen lopen sommige N-VA-fractieleden daar niet meer zo warm voor. “Laat PVDA maar bij het Belang zitten”, viel gisteren te horen in de wandelgangen. Maar volgens fractieleider Matthias Diependaele is al zijn leden in één blok krijgen, de enige bekommernis. “Als grootste fractie mogen we die vraag toch wel stellen. Maandag beslist het uitgebreid bureau van het parlement over de kwestie.” 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Gelijk hebben ze. Niemand zit nu eenmaal graag naast zijn aartsvijand.

 • Ronny Van de Wal

  Eerst wat palaveren over wie waar moet gaan zitten om daarna voor het grootste gedeelte van de tijd niet meer op te dagen.nietwaar mijnheer De Wever? Wel je vergoeding blijven ontvangen natuurlijk.Wat voor schaamteloze bende is me dat toch daar.....

 • Ronny Biesen

  Niet te geloven, de ruzie begint al. En is er niets belangrijker om over te spreken dan een zitplaats?

 • Albert Georges

  Kost dat 6000 per persoon om te discussiëren waar ze willen zitten. Van verspilling gesproken. Niet waar je zit is van ( Vlaams) belang , maar wat je doet voor de burgers!

 • GEENS RUDIGER

  Zouden ze nu niet beter bekvechten over nuttige dingen in plaats van om een plaatsje. Of gaan ze eerst discussiëren welk merk van koffie ze moeten hebben. 6000 euro per maand. Wie wil daar nu niet zitten, eender welke stoel.