N-VA wil Jean-Marie Dedecker op West-Vlaamse lijst

Jean-Marie Dedecker zag een droom uitkomen door burgemeester van Middelkerke te worden.
Bart Boterman Jean-Marie Dedecker zag een droom uitkomen door burgemeester van Middelkerke te worden.
N-VA wil Jean-Marie Dedecker op de West-Vlaamse lijst voor de verkiezingen van volgend jaar zetten. Maar Dedecker twijfelt of hij op het aanbod ingaat. Dat schrijft De Tijd vandaag. In januari wordt hij burgemeester van Middelkerke, al sluit hij in Humo niet uit dat hij als onafhankelijke op een lijst zou kunnen staan. 

N-VA scoorde niet goed bij de jongste verkiezingen in West-Vlaanderen. De partij haalde er nog geen 20 procent, een verlies van zes procentpunt in vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. En dus is N-VA op zoek naar sterke figuren voor de West-Vlaamse lijsten. De benoeming van Sander Loones als nieuwe minister van Defensie past in die strategie.

Dedecker en N-VA hebben al een bewogen geschiedenis achter de rug. In 2006 werd Dedecker lid van de partij nadat hij was buitengezet bij Open Vld. Maar toenmalig kartelpartner CD&V wilde niks weten van Dedecker, waarna N-VA hem liet vallen. Daarop richtte Dedecker zijn eigen partij op, Lijst Dedecker, waarmee hij uiteindelijk ook verkozen raakte. Een jaar geleden werden de plooien tussen Bart De Wever en Jean-Marie Dedecker terug gladgestreken.

Bij N-VA willen ze het nieuws bevestigen noch ontkennen, maar dat heeft volgens De Tijd alles te maken met het feit dat de zaak nog niet rond is.
275 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Arys

  Wat is de echte reden? Gaat het om het programma(beleid) of eerder om de stemmen van JMD

 • Eric Beirens

  Welkom JM. De N-VA kan jou gebruiken als iemand die spreekt "recht voor de raap" en dus ook "waar het op staat" !!!

 • Roeland Croket

  Laat het aub. Als de NV-A met zo'n mensen in zee gaat, dan zal hun populariteit snel slinken. Die JM denkt enkel aan zichzelf.

 • André Ducournau

  Jean Marie Dedecker is een praatjesmaker. Hij is zowat tegen alles, maar heeft nog nooit een alternatief of een oplossing gegeven. Nog nooit. Maar het gaat natuurlijk niet over oplossingen of een deftig bestuur. Het gaat om aan de macht blijven en postjes pakken. En daar zijn zowel JM en NV-A kampioenen in.

 • Bert Pelgrims

  JM is slimmer dan de hele nva en zal zich nooit verloochen aan huichelaars van nva.