Exclusief voor abonnees

N-VA wil confederalisme, maar wat is dat juist?

DM
Vlaanderen stemt rechts, Wallonië kiest voor een links bestuur. Die tegenstelling werd bij de verkiezingen van 26 mei scherper gesteld dan ooit. Het vormen van een federale coalitie lijkt een huzarenstukje te gaan worden. Voor N-VA biedt het confederalisme de uitweg.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Georgette Vanoverbeke

  Het zou mogen stoppen met Walonie te onderhouden 12 miljard per jaar aub van Vlaanderen , waarom zouden ze daar moeten gaan werken als je het zo krijgt !!.

 • Erwin Van Roy

  Peter Nols NVA en VB hebben in Belgie samen 20% das waar maar jij hebt ook maar voor 1 partij gekozen en die heeft geen 80%. Maar de NVA is de grootste partij in Belgiė. Tenzij je de vlaamse en waalse bij elkaar gaat tellen dan heeft de ps-spa 20000 stemmen meer dan de NVA. Dus ja de NVA mag wel op tafel kloppen.

 • james vroman

  confederalisme is zever ...splitsen of niet niet rond de pot draaien aub ..en brussel laten kiezen bij welke staat ze willen aansluiten .staatschuld verdelen en leger bij vlaanderen ..

 • dirk declercq

  Nva, toon als grootste partij dat je kunt samenwerken en het been niet stijf houdt !!! Dat is politiek voeren! Conferalisme, dikke zever. Zoals de nva zich zo opstelt, samen met vb = oorlog en miserie. Dat hebben weer al genoeg mee gemaakt!

 • Peter Vrolijk

  De overheid verdeelt België zelf al jaren. Als dat niet zo zou zijn, dan kon een Vlaming op een Waal stemmen en andersom.