N-VA stelt verkiezingslijsten voor en “onderwijs is prioriteit nummer één"

Matthias Diependaele.
photo_news Matthias Diependaele.
N-VA stelt vandaag in Gent de lijsten voor waarmee het naar de verkiezingen van 26 mei trekt. Matthias Diependaele (N-VA) is lijsttrekker voor het Vlaams parlement, en wil de komende verkiezingscampagne inzetten op onderwijs om Vlaanderen bij de economische topregio's van Europa te doen behoren. 

Dat zegt Diependaele bij de voorstelling van de Oost-Vlaamse lijsten voor de komende verkiezingen. "We staan er reeds goed voor met een sterke Vlaamse economie. Maar als we de top vijf willen bereiken ligt er nog werk op de plank", klinkt het. Lijsttrekker Diependaele herhaalt daarbij de aandacht die N-VA heeft voor het departement Onderwijs, nadat ook voorzitter Bart De Wever vorig jaar aangaf dat de partij op die bevoegdheid aast. 

Diependaele trekt de Vlaamse lijst, die geduwd wordt door Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Niklaas. 

Ecorealisme

Eerder was al bekend gemaakt dat de federale lijst door Europees parlementslid en Gents gemeenteraadslid Anneleen Van Bossuyt wordt getrokken. "De klimaatverandering is niet meer weg te slaan van de politieke agenda, en dat is maar goed ook", zegt Van Bossuyt. "Wij verkondigen geen doemverhalen maar we beloven ook geen luchtkastelen." Van Bossuyt vat de 'ecorealistische' plannen van N-VA samen als "economische groei, kostenefficiënte maatregelen en innovatie." Op die manier wil de partij zorgen voor "betaalbare, zekere en groene energie.”

Kamervoorzitter Siegfried Bracke duwt de federale lijst. "De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten is 40 jaar, onze jongste kandidaat is 21", zegt Van Bossuyt nog over de samenstelling.

Siegfried Bracke (midden) is lijstduwer van de federale lijst.
BELGA Siegfried Bracke (midden) is lijstduwer van de federale lijst.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Wijsdekkers

  Ze daalden enorm in mijn achting, maar onderwijs is wel beter af met hen. Anderzijds is onderwijs ook beter af met een hond met een hoedje dan met Crevits.

 • Wilfried Vanden Berg

  Als ze dan de zelfde minister nemen ? Dan gaat het onderwijs nog verder achteruit .

 • Marcel Willems

  Dus NVA wil verder de werkende bevolking verarmen door de kaart van de werkgevers te kiezen..Klimaat niet belangrijk Sociale zekerheid afbouwen in zijn geheel.Mijn stem krijgen ze zeker niet

 • Jeroen Beckers

  Ze hebben Financien, het leger, de ambtenarij, begroting en vreemdelingenzaken al om zeep geholpen, nu gaan ze ook het onderwijs de dieperik induwen.

 • Gunter Verleyen

  Op die manier wil de NVA zorgen voor “betaalbare, zekere en groene energie.” euh daar hebben ze toch bijna 4 jaar tijd voor gehad