N-VA stelt nieuwe campagneslogan voor: "Voor Vlaanderen, Voor Vooruitgang"

De partijraad van N-VA keurde gisteren de kieslijsten goed voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 26 mei.
Joyce Mesdag De partijraad van N-VA keurde gisteren de kieslijsten goed voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 26 mei.
"Voor Vlaanderen, Voor Vooruitgang" is de campagneslogan waarmee de N-VA op 26 mei naar de kiezer trekt. De slogan is vandaag voorgesteld op een kandidatendag van N-VA in Gent. "Voor ons is de inzet van de verkiezingen het verderzetten van het hervormingsbeleid dat door ons is ingezet en dat vooruitgang heeft gebracht", zegt algemeen directeur van de N-VA Piet De Zaeger. 

De aanwezigen in Gent kregen in primeur de campagneslogan te zien: “Voor Vlaanderen, Voor Vooruitgang”. De slogan lijkt verder te bouwen op de campagnes van de voorbije negen naar. In 2010 stapten de Vlaams-nationalisten met “Nu durven veranderen”, naar de kiezer. In 2012 was “de kracht van verandering” de slogan. “Verandering voor Vooruitgang” was het N-VA-motto in 2014. 

De partijraad van N-VA keurde gisteren de kieslijsten goed voor de regionale, federale en Europese verkiezingen van 26 mei. De 406 kandidaten krijgen vandaag in Gent, en volgend weekend in Edegem, uitleg over de campagne.

Confederalistische boodschap?

In de slogan van dit jaar staat het woord “Vlaanderen”, wat zou kunnen aangeven dat de N-VA het communautaire nadrukkelijk op tafel legt. “Wij zetten wel degelijk in op het confederalisme. Als je de verandering structureel wil verankeren, moet je ook de staatsstructuur aanpassen. Tegelijk geven we aan dat we geen zaken hebben wat er in die andere democratie wordt beslist, maar dat we Vlaanderen willen verdedigen”, aldus de N-VA-directeur.

Verandering

"Wij willen aangeven dat de verandering die wij hebben ingezet op Vlaams en federaal niveau wel degelijk vooruitgang heeft gebracht, denk maar aan de pensioenhervorming, de taxshift, de jobcreatie, de veiligheidscultuur en het rechtvaardig migratiebeleid", zegt De Zaeger. Daartegenover staat de dreiging van de traditionele partijen om ons aan de kant te zetten, en de dreiging van de PS die, zoals Elio Di Rupo zelf aangaf, de macht terug wil veroveren en de hervormingen wil terugschroeven". 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jennifer Peeters

  Weer zijn er die NVA gelijk geven voor het klimaat. Waarschijnlijk zijn dat rijken die er geen last van hebben dat de diesel morgen weeral omhoog gaat. Want wie stemt er nu nog voor een partij die de gewone mensen nog harder wil pluimen? 7,7 miljard tekort. Niet te geloven!!!

 • marc van calster

  bedankt nva , mijn droom waar maken als ik op pensioen ben is met 2 jaar uitgesteld. Stond niet van in het regeer programma En nog maar te zwijgen van al die andere ellende die deze regering gebracht heeft Een ezel stoot zich geen 2 maal aan de zelfste steen

 • Karel Van Beeck

  De vooruitgang van de N-VA merkt men het best aan de steigende staatsschuld.

 • benoni vanstaen

  Goochelen met slogans maar een beleid voeren om die slogans in daden om te zetten, stop met de mensen als achterlijken te behandelen. Van uw vorige Kracht van Verandering, waar zit de verandering buiten meer schulden, meer armoede, polarisatie op alle domeinen. Ja Vlaanderen boven maar dan enkel met de mensen te blijven beliegen en bedriegen.

 • Jan De Greef

  Ze zijn een stuk vergeten in hun slogan: “Voor Vlaanderen, voor vooruitgang ... naar de ondergang”.