N-VA probeert CD&V-kiezers te verleiden op internet: "Digitale versie van affiches overplakken"

Illustratiebeeld
BELGA Illustratiebeeld
Wie via Google de standpunten van CD&V of Open Vld zoekt, krijgt soms eerst een advertentie van N-VA te zien. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. Een klein groen blokje met de term 'adv' verraadt dat de N-VA Google daarvoor heeft betaald. Ook andere partijen experimenteren met die techniek.

Volgens de kranten van Het Mediahuis kwam wie de voorbije dagen bijvoorbeeld de zoekterm 'CD&V standpunten' intikte, geregeld terecht op een advertentie van N-VA of van Open Vld. Ook de combinatie van 'verkiezingsprogramma' en 'CD&V' of 'Open Vld standpunten' leidde eerst naar de Vlaams-nationalisten. Een klein groen blokje met daarin 'adv' bovenaan die advertenties toont aan dat N-VA daarvoor heeft betaald.

Niet verboden

N-VA-woordvoerder Bram Bombeek bevestigt dat de partij "adwords" gebruikt, "net als andere partijen". De N-VA past de techniek het vaakst toe, klinkt het in de kranten, maar ook andere partijen experimenteren ermee.

"Het is niet verboden om kiezers van elkaar af te snoepen", reageert Peter Van Aelst, specialist politieke communicatie aan de Antwerpse universiteit. "Al zou ik dit niet vergelijken met flyers in de bus. Dit is eerder de digitale variant van elkaars affiches overplakken."
74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy DESMET

  Beste Johan Goris, CD&V blijft tenminste beleefd en voert een politiek zonder ronduit mensen te schofferen en te beledigen. CD&V heeft een kapitale fout begaan door een kartel te vormen met N-VA, een partij die leeft van conflicten. De volgende partij die hetzelfde lot zal beschoren worden is Open VLD. Alleen ziet die partij dat helaas nog niet in ...

 • Johan Goris

  Ik wil me niet schuldig voelen omdat zogezegd voor de verkeerde partij heb gestemd. Ik stem voor de partij die voor mij het beste is. En dat is egoïstisch, maar dat mag voor de verkiezingen. Ik ben niet rijk en werk, dus ik kies voor het midden. CD&V. En het kan mijn worst wezen dat anderen dat Tjeven vinden.

 • Frank Van den Bulck

  Ze kunnen met z'n allen de pot. Een bende smeerlappen zijn het !

 • Willy Slachmuylders

  De grootste graaiers in de politiek zijn de Spa altijd geweest ! Ze hebben toch zelf gestemd hoeveel iedere partij krijgt volgens de uitslagen van de stemmingen ! Ja maar het is lang geleden he !!Maar Het is er ! Dank u Spa

 • Eddy DESMET

  N-VA streeft het einde van de Belgische Staat na, maar is niet beschaamd om het riante bedrag van 40 miljoen euro van diezelfde Staat binnen te rijven voor haar partijkas. Of hoe hypocriet en schizofreen een partij kan zijn ! Met onze centen wordt nogal gesold. En besparen, besparen en nog eens besparen ... terwijl N-VA wel het geld zal opstrijken om ons verder te bedriegen.