N-VA 'ontmaskert' Grijze Wolven bij andere partijen via eigen reportage

.
videostill .
Na de Pano-reportage over Schild & Vrienden heeft N-VA zich 'Pano-gewijs' op de Turkse extreemrechtse groepering Grijze Wolven gestort. In een zelfgemaakte reportage wil de partij tonen hoe kandidaten van CD&V, Open Vld, Groen en sp.a dwepen met de Grijze Wolven. 

Vooral Safiye Calinalti springt in het oog. Zij is CD&V-kandidate in Lokeren, en N-VA vond op haar Facebookprofiel verschillende foto's waarop ze te zien is op Grijze Wolven-bijeenkomsten en ze de Grijze Wolven-groet brengt.

Bij de andere kandidaten is de link minder expliciet. Zo deelt Yahya Degirmenci, Open Vld-kandidaat in Lier, berichten waarin de extremistische MHP-leider (de partij achter de Grijze Wolven) wordt bewierrookt. N-VA probeert ook Groen mee in bad te trekken, nadat voorzitter Meyrem Almaci dinsdag tijdens het openingscollege aan de UGent zei dat er op de groene lijsten geen kandidaten van de Grijze Wolven staan. N-VA diepte daarop foto's op van de groene schepen Muhammet Oktay uit Houthalen-Helchteren, die de plaatselijke voorzitter van de Grijze Wolven gidst door het asielcentrum. Maar bewijst dat iets? Nee. Een andere Groene kandidaat spreekt op Facebook van een "zogenaamde Armeense genocide" en volgens Ercan Sögütlü, kandidaat voor Groen in Aalst, is er maar 1 vaderland: Turkije. Al bewijst dat alles nog niet dat ze ook bij de Grijze Wolven actief zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.162 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Graaf nog maar wat dieper jongens, de beerput moet volledig open.

 • Marc Baeyens

  Voila, Nu krijgt zelfs onze nationale zender een boemerang terug. Cools is ook niet dieper ingaan op die Grijze Wolven reportage ; de geloofwaardigheid van de VRT wordt alsmar dramatischer.

 • DAVID SPRANGHERS

  Wanneer gaat N-VA eens in zee met vb?

 • Ronny Patteet

  Raar dat Pano dat niet heeft gezien

 • Marc Camp

  Even een rechtzetting, NVA heeft een heel bureel vol met medewerkers omù het internet af te schuimen en iedereen die tegen hen is op een zwarte lijst te zetten. Ze vinden amper enige beelden en gaan die dan met hun interpretatie in het nieuws brengen. En wat met Demmir die bij de terroristische tak behoord van de PKK?