N-VA-hoofdkwartier besmeurd met tekst 'Mawda, killed by N-VA politics'

Het besmeurde hoofdkwartier van de N-VA in Brussel.
Twitter Het besmeurde hoofdkwartier van de N-VA in Brussel.
Het nationale hoofdkwartier van N-VA in centrum-Brussel werd vannacht besmeurd door vandalen, dat meldt staatssecretaris Theo Francken op Twitter.

De inkomhal van het gebouw werd beklad met rode verf. Op de deuren en ramen werd herhaaldelijk de tekst "Mawda, killed by N-VA politics" geschreven.

Mawda is het Koerdische meisje dat bij een achtervolging op de E42 in mei per ongeluk werd doodgeschoten door een politieman.

Staatssecretaris Theo Francken liet er op Twitter weinig twijfel over bestaan wie hij verantwoordelijk acht voor de vandalenstreek. "
Extreemlinks en opengrenzenactivisten worden agressiever en agressiever", schrijft hij. "Links mag alles."

"Dit soort vandalenstreken hoort niet in een democratie", zegt een partijwoordvoerder. "Het moet gaan over ideeën en argumenten. Laat ons tot zondag in die geest blijven."

N-VA heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. 

Twitter189 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marissa Van Oostevelde

  Enkel de ouders die besloten hun kind aan dergelijk gevaar bloot te stellen zijn hier verantwoordelijk voor en niemand anders. Jo Bosman het is spijtig te lezen dat je je medeburger zo beticht.

 • aaron aerts

  Sossen zijn kortetermijn denkers. Heel Wallonië is eraan tenonder gegaan, desondanks hun decennia van industriële voorsprong. laat dat maar eens inzinken.

 • guido Bervoets

  Ik ben links en beschuldig de N-VA ervan aan politiek te doen dat van de asielzoekers en transmigranten opgejaagd wild maakt, maar daarom ga ik hun hoofdkwartier nog niet bekladden. Gelieve dus niet heel links over één kam te scheren mr Francken.

 • DIRK VAN DESSEL

  Laster & Eerroof !

 • robby van ballaert

  de ouder en bestuurder hebben dat meisje vermoord, als die bestuurder was gestopt had deze tragedie niet moeten gebeuren.