N-VA-hoofdkwartier bekogeld met eieren

Vanmiddag heeft een groep van een honderdtal vakbondsmensen het N-VA hoofdkwartier in Brussel met eieren bekogeld. Het kwam even tot een confrontatie met de politie die de weg had afgezet. Ook de hoofdzetel van werkgeversorganisatie Voka, iets verder in de Koningstraat, werd geviseerd.

De betogers, hoofdzakelijk met rode jassen van de socialistische vakbond, hadden enkele kartonnen trays eieren mee voor een korte belegering van het hoofdkwartier van de N-VA in de Koningstraat. De politie, met enkele tientallen manschappen in de buurt, had de weg versperd en stond met helmen, schilden en beenbeschermers het hoofdkwartier van de politieke partij te verdedigen.

"Onze agenten hebben een stevige dosis eieren over zich gekregen", zegt politiecommissaris Ilse Van de Keere. Even kwam het tot schermutselingen toen enkele betogers door de wegversperring de perimeter probeerden binnen te dringen. De politie moest traangas gebruiken.

Voka
Wat later trok de groep honderd meter verder naar Voka. De actievoerders trakteerden het gebouw van de werkgeversorganisatie op een flinke dosis chocomelk en eieren. Ook hier bewaakten agenten het gebouw in gevechtsuitrusting. Er zouden geen gewonden gevallen zijn en de gebouwen zouden geen schade hebben opgelopen. Volgens de politie gaat het om de vakbondslui die eerder aan het kantoor van minister-president Vervoort actie hadden gevoerd.