N-VA en Vlaams Belang al volop actief op sociale media: ruim 30.000 euro in één week tijd

Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang).
BELGA Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang).
N-VA en Vlaams Belang gaven afgelopen week al volop geld uit aan campagnes op de sociale media. Dat blijkt uit gegevens die ‘L'Echo’ verzamelde.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De krant becijferde dat N-VA tussen 11 en 17 februari 17.181 euro uitgaf aan reclame op Facebook en Instagram. Vlaams Belang spendeerde in die periode 13.658 euro. Samen maakt dat ruim 30.000 euro. Ook PVDA was erg actief, met 9.534 euro aan advertenties in het Nederlands en 3.913 euro in het Frans.

De 'traditionele' partijen waren minder aanwezig in dezelfde periode. Groen gaf 2.920 euro uit, maar de andere partijen niet meer dan 1.100 euro. MR en Ecolo waren zelfs niet actief met gesponsorde posts. Ze plaatsten wel reguliere berichten op Facebook en Instagram. Ook PS deed dat. Het filmpje waarin voorzitter Paul Magnette verklaarde 'zen' te blijven bij het politieke gewoel verzamelde 30.000 views in de Franstalige versie en 45.000 in de Nederlandstalige.
109 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan peeters

  JackVandenhende, 250.000€ is als je het minimum neemt, want juiste cijfers krijg je van De Wever nooit, maar hij zal met het minimum zeker niet akkoord gaan, dus doe maar nog maar heel wat bij.....voor iemand die niet in het parlement verschijnt niet slecht toch? En als jij als gepensioneerde goed vooruit bent gegaan dan moet je dat maar eens vragen aan andere gepensioneerden.....een heel ander verhaal.

 • Franc Lombart

  Waar komt het geld? Geld om eigen te financieren van belasting betalers wij dus gooien maar oplossen wij leven boven onze stand zoals de politieker zegt

 • magda de munck

  Wat is het probleem? volgen de andere partijen misschien niet?

 • Frank Kerstens

  Super ! Ik sta er volkomen achter. Doe zo verder en Vlaanderen blijf roepen!

 • Valentin Valmont

  Het geheim van hun campagnes ligt niet enkel bij Social media maar ook bij pac-pac media dat in staat is discreet tot ieders privé leefsfeer door te dringen en er te blijven hangen. Slimme strategie.