N-VA en CD&V moeten elk 30 mensen ontslaan

N-VA-voorzitter Bart De Wever (l.) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (r.)
Photo News/Belga N-VA-voorzitter Bart De Wever (l.) en CD&V-voorzitter Wouter Beke (r.)
De N-VA en CD&V, de Vlaamse partijen die bij de verkiezingen van 26 mei de meeste stemmen hebben verloren, staan voor een zware ontslagronde. De N-VA moet boven op haar parlementsleden 33 voltijdse medewerkers laten gaan, bij CD&V gaat het om een dertigtal. Dat blijkt vandaag uit een navraag van De Tijd.

Het gaat om veel parlementaire medewerkers, die hun job verliezen omdat hun parlementslid niet meer verkozen is geraakt. Daarnaast vallen er ook ontslagen op de partijhoofdkwartieren aangezien de partijen ook geld verliezen. De partijdotatie hangt af van het aantal stemmen. De N-VA ziet haar dotatie dalen van 13 naar 10,5 miljoen euro per jaar, CD&V van 8 naar 6 miljoen euro.

Een deel van de ontslagen “vangen we op door interne verschuivingen, natuurlijke afvloeiingen en de niet-vervanging van medewerkers die de organisatie sowieso zouden verlaten”, klinkt het bij N-VA.

Open Vld en de sp.a, de twee andere Vlaamse partijen die stemmen verloren, moeten de personeelsoefening nog maken, maar ook zij zullen het met minder mensen moeten doen.
62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Baroen

  Waarom miljoenen partijfinanciering? Hun mandaat is betaald en voor de job kiezen ze zelf. Anderen mensen moeten naar de Bank gaan als ze willen investeren, politiekers krijgen jaarlijks miljoenen toegestopt en krijgen bovendien nog een uittredingsvergoeding als ze stoppen. Burgers krijgen de eindjes niet aan elkaar geknoopt, politiekers worden met belastinggeld overgoten.

 • Jacky Denayer

  Ik onthou enkel dat Nva nog 10,5 Mlj € uit de Belgische staatskas krijgt om wat ...om Belgie kapot te maken. En iedereen vindt dit blijkbaar normaal. Waar in de wereld geeft men geld aan een partij om het land te saboteren ? Juist .. in 1 land.. hier

 • Stella Birkenbrau

  Hopelijk voor die mensen heeft hun partij een even goeie regeling voor hen als voor hun kopstukken..?

 • Karel Kool

  Elk dertig mensen en toch zal hun werking verder gaan , dus waren er vooraf dertig te veel misschien. Kan het een beetje met minder a u b iedereen moet besparen maar in werkelijkheid is het enkel de werknemer die voor alles en nog wat opdraait.

 • Gino Denil

  En de partijen die winnen kunnen er evenveel aanwerven. Deze die ontslagen worden werkten voor partijen die mochten besturen maar het niet deden. Weg gegooid geld. Die nieuwe werken voor partijen die willen besturen maar niet mogen. Dus ook weg gegooid geld.