N-VA domineert top-3 populairste politici van Vlaanderen

Photo News
Partijvoorzitter Bart De Wever, ex-staatssecretaris Theo Francken en huidig Vlaams minister-president Jan Jambon: met die drie politici domineert N-VA de volledige top-3 van populairste politici van Vlaanderen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir.

In de peiling werd de vraag gesteld ‘Welke politicus wilt u dat in de komende maanden een belangrijke rol gaat spelen’? Op die vraag antwoordde 58 procent van de respondenten met Bart De Wever. Daarmee is de N-VA-voorzitter opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen.

Tweede populairste politicus is Theo Francken. Hij krijgt net als De Wever van net iets meer Vlamingen het vertrouwen dan in september. Op de derde plaats komt Jan Jambon binnen, de nieuwe Vlaamse minister-president. Hij gaat dit keer Hilde Crevits vooraf, die zakt van plaats 3 naar 4.
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • erik Luykx

  Christophe Vanrapenbush, u verstaat dat niet? Vele mensen blijkbaar wel! Die drie mensen komen op voor de Vlamingen en verloochenen hun principes niet voor een of andere ministerjob. Maar goed dat er zo nog zijn!

 • erik Luykx

  Dat zijn juist de mensen waar men het meest op kapt in de pers! Klopt iets niet! De pers met uitz.van hln zijn uitgesproken rood-groen.

 • GERARD DE PELECIJN

  Een feit is zeker er is al veel veranderd maar of het gaat verbeteren, vergeet het maar!

 • Cornelissens Jeannine

  Er is geen grotere staatsman in gans België dan Bart De Wever ! Maar hij wordt met een heel leger rode en groenen tegengewerkt . Hij kan niet aan bod komen, Wallonië slikt het niet .

 • andy piat

  versta dat echt net