N-VA coöpteert Voerense burgemeester Broers

Huub Broers is als burgemeester van Voeren verkozen op een CD&V-lijst. Nu wordt hij gecoöpteerd senator voor N-VA.
UNKNOWN Huub Broers is als burgemeester van Voeren verkozen op een CD&V-lijst. Nu wordt hij gecoöpteerd senator voor N-VA.

De partijraad van de N-VA heeft vanavond twee gecoöpteerde senatoren gekozen: CD&V-burgemeester Huub Broers en N-VA-ondervoorzitter Karl Vanlouwe. Zij vervoegen de 9 rechtstreeks verkozen senatoren en de 3 gemeenschapssenatoren.

Sinds 2001 burgemeester Voeren

Huub Broers is geen onbekende in de Vlaamse beweging. Hij maakte in de jaren '80 naam als voorman van de Vlaamse oppositie in Voeren. Na 12 jaar als oppositieschepen in het door het Franstalige Retour à Liège gedomineerde schepencollege, kon hij in 2001 de burgemeestersjerp omgorden in naam van Voerbelangen, waarvan zowel CD&V als N-VA deel uitmaakten. Broers was lid van CVP en later CD&V en werkte een tijd op christendemocratische kabinetten, maar in de aanloop naar de verkiezingen van 2009 en 2010 riep hij op om voor N-VA te stemmen.

Vanlouwe justitiespecialist N-VA
Karl Vanlouwe is van kindsbeen af actief binnen de N-VA en is momenteel nationaal ondervoorzitter van de partij. Als voorzitter van N-VA Brussel is hij er in 2009 mee in geslaagd om de N-VA met een zetel voor Paul De Ridder in het Brusselse parlement ook in de hoofdstad op de kaart te zetten, luidt het in een mededeling van de partij. Als jurist is hij tegelijk een belangrijke justitiespecialist voor de partij: zo voerde hij in de vorige legislatuur de onderhandelingen voor de N-VA in het zogenaamde Atomium-overleg. (belga/ep/mvdb)

Karl Vanlouwe
UNKNOWN Karl Vanlouwe