Ga naar de mobiele website
^ Top

N-VA-congres over confederalisme start op 31 januari 2014 in Antwerpen

BELGA
Het congres over confederalisme dat N-VA aankondigde, zal plaatsvinden van vrijdag 31 januari tot zondag 2 februari 2014 in Antwerpen. Dat meldt de Vlaams-nationalistische partij zaterdag. Kamerlid en N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts zal het congres voorzitten.

Weyts neemt de organisatie, inhoudelijke voorbereiding en de leiding van het congres op zich. "Met ons congres willen we een concreet confederaal model op tafel leggen", zegt Weyts. "De pensioenen hervormen, werken lonend maken, de loonkosten verlagen, minder belastingen, ondernemen stimuleren, enzovoort. Het blokkeert allemaal op het federale niveau met de Franstalige belastingregering Di Rupo."

Sluitstuk van interne inhoudelijke oefening
Het congres zal volgens Weyts het sluitstuk vormen van een inhoudelijke oefening die achter de schermen al is gestart. In de volgende maanden zullen er studiedagen met externe experten plaatsvinden, onder meer over Europa, fiscaliteit en het arbeidsmarktbeleid. In het najaar zal de partij dan teksten publiceren waarmee ze in Vlaanderen de boer op gaat.Meld een bug