N-VA, CD&V en Open Vld willen aangifte verkiezingsuitgaven digitaliseren

Het voorstel van resolutie werd op initiatief van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) ingediend.
RV Het voorstel van resolutie werd op initiatief van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) ingediend.
Als het van de Vlaamse meerderheidspartijen (N-VA, CD&V en Open Vld) afhangt, worden de verkiezingsuitgaven in de toekomst enkel nog digitaal ingediend. Ze hebben daarvoor op initiatief van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) een voorstel van resolutie ingediend.

Vandaag is de aangifte van de verkiezingsuitgaven nog verplicht op papier. Dat zorgt voor dikke stapels papierwerk. Voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 alleen gaat het bijvoorbeeld om bijna 700.000 bladzijden.

"We hebben allemaal de mond vol van duurzaamheid en digitalisering. We willen dan ook in de eerste plaats naar onszelf en naar onze eigen procedures kijken. Een omslachtige papieren aangifte is echt niet meer van deze tijd. Een elektronische en minder gedetailleerde aangifte zal ons veel tijd, inkt en bergen papier besparen", klinkt het in een gezamenlijke mededeling.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • peter destoop

    als je politiek wil voeren moet je zelfbedruipend zijn en geen campagne voeren met belastingsgeld en teren op het geld van de belastingbetaler. Vraag me af hoeveel er dan nog aan politiek zouden willen doen. Al dit weggegooid geld kan gebruikt worden voor de minder bedeelden in dit land en het zijn er meer dan je denkt.

  • Walter Wouters

    Het wordt ook eens tijd dat men de reclame vermindert in de brievenbussen; zeer veel reclame en drukwerken overspoelen de brievenbussen; hef hier extra taksen op voor het milieu aan de bedrijven zoals in Noorwegen en Zweden; dit bespaart op bomen; kilo's transport van papier..... Men kan steeds het internet screenen indien men de aanbiedingen wil zien...