N-VA betreurt “foutieve informatie” van PS over taxshift

BELGA
De N-VA betreurt "de communicatie en de foutieve informatie" die de PS heeft verspreid over de taxshift. De partij reageert daarmee op de eis van de PS voor een grondige doorlichting van de taxshift voor de regeringsvorming van start gaat. De Franstalige socialisten leggen ook de schuld van het begrotingstekort bij het begrotingsbeleid van de regering-Michel.

"De verlaging van de lasten op arbeid heeft de laagste lonen gevoelig meer koopkracht bezorgd en bijgedragen aan een forse jobcreatie de voorbije jaren. Daarvoor is geen audit nodig", vindt N-VA. "Tal van nationale en internationale organisaties, waaronder de NBB en de OESO, hebben de hervorming positief beoordeeld".

Voorts is het budgettair tekort voor N-VA geen probleem van te weinig inkomsten, maar van een te lage werkzaamheidsgraad. "We verwelkomen in dit kader de ambitieuze plannen van de regionale regeringen en rekenen op een ondersteunend federaal beleid", luidt het in een reactie op de uitlatingen van PS-voorzitter Paul Magnette.

De N-VA wil haar voorstellen "verder bespreken aan de onderhandelingstafel zoals het hoort, binnen de missie van de koninklijk opdrachthouder. We zullen onze discrete en constructieve houding verderzetten. In de pers allerlei extra voorwaarden formuleren om aan tafel te gaan, bemoeilijkt opnieuw de federale onderhandelingen".

Koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V), die de formatie moet proberen vlot te trekken, blijft op Twitter ondertussen ogenschijnlijk de rust zelve, tussen het gekibbel tussen PS en N-VA door. “In afwachting van de MIA’s vanavond, alvast wat muziek voor de onderhandelingen”, klinkt het bij een clip van ‘Come Together’ van de Beatles.
47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Leysen

  Hou het been maar stijf tov PS beste NV-a...de enige manier om ervoor te zorgen dat de werkende Vlaming niet nóg meer moet betalen. Dit land werkte maar zolang het geld naar Wallonië vloeide, met medeweten van de traditionele partijen. Eindelijk is er een partij die dit niet meer toelaat.

 • Ghislain Geerts

  Als gewone mens heb ik geen zicht op de taxshift ja we krijgen netto meer maar hoeveel blijft er daarvan over door de taxshift want het geld om dit te betalen moet van ergens komen het kwam alleszins niet van de ondernemingen die het inschreven als winst .

 • Luc Janssens

  Wie gelooft De Wever nog? Ik niet. De begroting is door de partij voor verandering serieus veranderd, maar wel de verkeerde kant op. Het zou de afwezige parlementair uit Antwerpen sieren om verantwoordelijkheid te nemen, samen met zijn schatrijke VZW die kantoorruimte verhuurt in een eigen gebouw. Welke VZW heeft onroerende eigendom? En de taxshift was alleen voor NieuweVOKA Aliantie.

 • JOHAN Goossens

  ik heb het voor geen enkele van de twee partijen , maar alleen de zelfstandigen en grote bedrijven zijn beter geworden van blauw bartje de( peze)wever

 • Peter Hegge

  Nog steeds geen mandatenlijst van dat clubje N-VA, zegt toch genoeg.