N-VA beschuldigt prins Laurent van fraude, advocaten overwegen gerechtelijke stappen

N-VA beschuldigt prins Laurent ervan een vals verslag te hebben ingediend over zijn activiteiten in 2017. "Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade", klinkt het.
belga N-VA beschuldigt prins Laurent ervan een vals verslag te hebben ingediend over zijn activiteiten in 2017. "Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade", klinkt het.
N-VA beschuldigt prins Laurent ervan een vals verslag te hebben ingediend over zijn activiteiten in 2017. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. De prins beraadt zich nu met zijn raadsmannen over eventuele gevolgen. "Laurent betreurt deze nieuwe demagogische beschuldiging, die bovendien een strafrechtelijke betichting inhoudt", klinkt het.

"Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade", aldus N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge. "Nochtans is het indienen van een correct jaarverslag bij premier Michel en het parlement een van de voorwaarden om recht te hebben op een dotatie van 308.000 euro." 

Vragen

"Dit doet vragen rijzen over wat er nog allemaal ontbreekt op de lijst", gaat Buysrogge verder. "We weten dat Laurent op dat feestje aanwezig was, hij heeft dat ook nooit ontkend. We kunnen uit het verslag dus niet afleiden waar hij werkelijk mee bezig is." Buysrogge wil nu een wetsvoorstel indienen waardoor valse verklaringen bestraft kunnen worden met een inhouding van de prinselijke dotatie. Gedeeltelijk of zelfs volledig.




128 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Ooijen

  anna Vandenberg,de schuld op anderen steken,dat moet in uw ogen verantwoording afleggen zijn.

 • anna Vandenberg

  Enkel al wie tegen N-VA mag rijk zijn en moet geen verantwoording afleggen, dat is de huidige mentaliteit van de populisten.

 • VIVIANE bastenie

  Oké fraude is fraude ,maar dat moet dan voor iedereen gelden,ook politiekers want dat word veelvuldig in de doofpot gestopt

 • Karel Van Beeck

  Tja, zoals gewoonlijk steek N-VA het op iemand anders!

 • Lieve Maes

  En al die overbodige prestigieuze, geldverslindende, fileveroorzakende bouwprojecten in Antwerpen die de kassa van de N-VA spekken ? en de portemonnee van de gewone burger leegzuigen ?