Muyters: “Zonder wettig verblijf niet in regulier arbeidscircuit”

Philippe Muyters.
BELGA Philippe Muyters.
Mensen zonder wettig verblijf moeten niet in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen. Dat zegt ontslagnemend Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA), die twee jaar geleden al een gelijkaardig standpunt innam. "Tot het moment dat er zekerheid is dat zij wettig in het land kunnen verblijven, is zoiets zinloos", vindt Muyters.

Hij reageert daarmee op de denkoefening die binnen het Brusselse agentschap Actiris loopt over de inschakeling van mensen zonder papieren, onder meer om knelpuntberoepen in te vullen. Muyters herinnert eraan dat de Adviescommissie Economische Migratie van de SERV al een gelijkaardig voorstel deed, wat hij toen van de hand wees.

"Zoiets zal in Vlaanderen niet gebeuren", maakt Muyters zich sterk. "Het is gewoon een kwestie van gezond verstand en efficiënt beheer van overheidsmiddelen. Ik vraag me ook sterk af welke werkgever een aanwerving zal doen van iemand die het land moet verlaten. En dan spreken we nog niet over het eventuele aanzuigeffect van dit systeem".

Hij benadrukt ook de inspanningen die in Vlaanderen gebeuren in de zoektocht naar een professionele toekomst, van zodra iemand wettig in ons land verblijft. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jack Dereder

  Wat een gezever. Migratie is een federaal gegeven. En er zijn alleen maar Brusselse en Vlaamse politiekers over aan het zeveren zonder dat ze er enige zeg over hebben. Beetje gemanoeuvreer voor de volgelingen.

 • jan piedfort

  De laatste tijd wordt het elke dag duidelijker dat het hoog tijd is voor de splitsing van het land. Spijtig dat zoveel Vlamingen hun ogen nog niet zijn open gegaan. Misschien moet een onverwacht persoon eens berekenen hoeveel ons dit per maand per inwoner kost. Misschien zullen dan velen hun ogen opengaan

 • Hans Plas

  Die mensen komen niet in het reguliere arbeid circuit hè, die gaan naar de sociale economie, gesubsidieerd door ons. Politiekers liegen niet gemakkelijk, ze vertellen een halve waarheid.

 • wim CLAES

  waar haalt brussel de middelen, ze hebben zelfs geen geld om hun 88000 werklozen te vormen, en nu gaan ze er nog eens duizenden bij steunen?

 • Sam Bosmans

  Dat kan ik alleen maar provocatie ten opzichte van de vlaamse kiezer noemen . Een regelrechte schande dat hij dit durft uitspreken !! Illegalen (het woord zegt het duidelijk !!!) moeten opgepakt en uitgestuurd worden ,zonder pardon !!