Muyters kent 22 miljoen euro subsidies voor sportinfrastructuur toe

Photo News
Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft 22.640.732 euro aan subsidies toegekend aan 47 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten in Vlaanderen. Het gaat om nieuwbouwprojecten en renovaties, zo maakte hij  bekend in een persbericht.


Muyters is al een tijdje bezig aan een soort inhaaloperatie op het vlak van sporthallen en zwembaden. "Onze sporthallen en zwembaden waren zwaar verouderd en er waren grote tekorten", aldus de minister. "In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen."

Het vraaggerichte systeem is het Sportinfrastructuurplan, een jaarlijkse mogelijkheid voor private en publieke initiatiefnemers om projecten van bovenlokaal belang in te dienen. Vlaanderen subsidieert tot 30 procent van het investeringsbedrag, met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Het kan gaan om nieuwbouwprojecten en om renovaties. Alle projecten worden doorgelicht door een commissie, waarna een ranking wordt opgesteld.

Volgens de minister is die manier van werken een succes. Er liepen voor de oproep van dit jaar zestig aanvragen binnen, waarvan er 47 een subsidie hebben toegekend gekregen. De minister wijst erop dat de projecten heel divers zijn en "gaan van bovenlokale sporthallen en zwembaden tot gymnastiekhallen, dojo's, atletiekpistes, hockeyterreinen en een BMX-piste".

In maart volgend jaar kunnen opnieuw projecten worden ingediend. De minister verwacht dan 10 miljoen euro te kunnen inzetten. In 2017 werd via dit systeem in totaal 20 miljoen euro toegekend aan 44 geselecteerde sportinfrastructuurprojecten. 
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  De zon heeft zijn werk gedaan Pietje gewoon binnen blijven.De staatsschuld zakken onder Elio en een crisis die niet was om zijn lamentabel beleid goed te praten.Een erfenis van miljarden door geschoven naar deze regering en dat zou op vier jaar moeten op geruimd zijn de zon heeft zijn werk gedaan Pietje.

 • vanaeken jokke

  Wie praat er over de Vlaamse regering Pietje.En maar zagen over mandaten nu ze uit de regering liggen.Dat de SPA er 25 jaar hun zakken vol graaide was toen geen enkel probleem.Het probleem is als SPA zijn zakken niet mag vullen mag dat niemand hé Pietje.De democratie volgens de sossen zij alleen hebben gelijk al moeten ze valse mails gebruiken.

 • Piet Vanzonhoven

  Je hebt er geen idee van wie die schuld opbouwde jokske dat is duidelijk. Het is n feit dat tijdens de tijd dat n PSer eerste minister was de staatsschuld daalde ondanks de crisis, ondanks de torenhoge rente , nu met stijgende conjuctuur, laagste rente ooit en besparingen voor 10 tallen miljarden stijgt de staatsschuld. Stop met infantiele leugens , nva ers adepten trappen daar misschien nog in maar minder en minder

 • Marc Baeyens

  Plots is Peeters met ALLE voorstellen van Muyters ivm. de arbeidsdeal akkoord. Hij heeft zijn lesje van vorige confrontatie in Terzake geleerd toen hij zichzelf totaal ongeloofwaardig in de verf zette.

 • Piet Vanzonhoven

  De NVA zit anders ook al 14 jaar in de Vlaemsche regering jokker en met Muyters in 2009 als minister van financien , begroting, enz. Waar is die mandatenlijst van de NVA mandarissen die ze al een jaar geleden beloofden? Dan kunnen we eens zien wie er wat graait of heeft men liever dat niemand dat weet?