MR zet regeringswerk "kalm en vastberaden" verder

MR-minister van Begroting Sophie Wilmès.
Photo News MR-minister van Begroting Sophie Wilmès.
De MR zet onverstoord het werk in de federale regering verder. Dat heeft minister van Begroting Sophie Wilmès vandaag gezegd na het partijbestuur van de Franstalige liberalen.

Op de vergadering overliep de MR-top de belangrijkste dossiers die momenteel op de tafel van de federale regering liggen. Daarbij ook de jongste verklaring van N-VA-voorzitter Bart De Wever, die zondagavond zei dat zijn partij de regering zal verlaten als de andere meerderheidspartijen het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken eisen. Minister Wilmès ging op deze specifieke zaak niet meer in, na afloop van het partijbureau. "De toon is gezet door premier Charles Michel", zei ze.

Gastland én rechtsstaat

"Laten we ons programma in kalmte en met vastberadenheid verderzetten. We plukken er reeds de vruchten van, in het voordeel van alle burgers", aldus Wilmès.
MR-voorzitter Olivier Chastel ging in een apart persbericht wel in op het migratiedossier. Zijn partij blijft het werk van de regering steunen. "Deze migratiepolitiek maakt van België een gastland, maar ook een rechtsstaat", aldus Chastel, die de nadruk legt op het "respect voor de regels".

Geval per geval

"Als een asielaanvraag niet wordt ingediend of als die wordt geweigerd, moet het terugkeerbeleid worden toegepast - vrijwillig als het kan, gedwongen als het moet. Bij elke terugkeer worden de dossiers geval per geval onderzocht door de administratie, vooral wat betreft het risico op een slechte behandeling zoals dat beschreven staat in artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens."

Volgens de MR is een "massale regularisatie" het enige alternatief voor het regeringsbeleid. "Daar zijn wij helemaal tegen gekant en we willen in België dan ook geen jungle zoals in Calais."
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  allemaal zijn ze bang van afgestraft te worden ..begrijpelijk bij de laatste peiling hadden ze al geen meerderheid niet meer , nu zal het stemmenverlies nog veel meer oplopen ..eigenlijk een goede zaak dat ze blijven ..nog 1.5 jaar en dan zijn we er voorgoed vanaf ..dan kunnen de opruimwerken beginnen ...de puntjes op de i..

 • geert vingerhoets

  verstandige woorden en deze regering hoe raar het ook mag klinken ze doen het goed over bijna het gehele vlak en ja wij zullen langer moeten werken voor een klein pensioen een slecht migratiebeleid kost nu eenmaal zeer veel geld en onze vorige regeringsleiders zullen dat niet betalen zij worden er voor beloond

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  De MR krijgt het warm , te warm maar ja ze zagen mogelijkheden met de goeroe . En deze gelet op de verkiezings uitslag zou normaal deze regering hebben moeten leiden. Maar achter de haag valt deze man niet op en realiseert hij zijn verborgen wensen voor vrienden , familie en vriendinnen. Deo gratias.

 • Paul Herbots

  Deze man spreekt toch een beetje verstandige taal.

 • Dan Midden

  Mooi staaltje van Poker gezien de laatste dagen! Uiteindelijk wint NVA en gaat de rest met de billen bloot in dit dossier in de publieke opinie! Enkel VB, NVA, PVDA en misschien groen zullen winnen bij vervroegde verkiezingen. Ondernemers spuwen immers Open Vld uit, katholieken en vlaamsgezinden spuwen cd&v uit terwijl teloorgang $pa onvermijdelijk is tgv de vele schandalen.