MR-voorzitter verdedigt "humaan en krachtdadig" migratiebeleid van federale regering

MR-voorzitter Olivier Chastel
photo_news MR-voorzitter Olivier Chastel
MR-voorzitter Olivier Chastel heeft  het "humaan en krachtdadig" migratiebeleid van de federale regering verdedigd. Dat heeft hij vandaag gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Waver. 

"Het beleid van de regering is verwelkomend voor zij die het nodig hebben en streng voor zij die onze wetten en gastvrijheid misbruiken", aldus Olivier Chastel. "Deze complexe problematiek heeft nuance nodig en een pedagogische benadering tegenover zij die er een karikatuur van maken." Het federale niveau respecteert volgens Chastel al haar verplichtingen en zorgt ervoor dat België een verwelkomend land is, maar ook een rechtsstaat.

We willen geen tweede jungle van Calais in België, als land op weg naar Groot-Brittannië.

Olivier Chastel

De voorzitter trok daarna fel van leer tegen zij die als enige optie het openstellen van de grenzen zien en een massale regularisatie van de buitenlanders die weigeren om hier asiel aan te vragen. "We willen geen tweede jungle van Calais in België, als land op weg naar Groot-Brittannië."

Ook eerste minister Charles Michel ging in op het asielthema. "Het is onze verantwoordelijkheid de grenzen te verdedigen en om de personen die zich in ons land bevinden te identificeren. Maar we moeten ook menselijkheid tonen. We weten dat we de mensen die vluchten voor de dood, voor conflicten, voor het ergste wat de mensheid te bieden heeft welkom moeten heten."

Ook bij hem moest links het ontgelden. "We hoeven geen lessen te krijgen van degenen die hotelfacturen naar de belastingbetaler stuurden omdat ze verzaakten aan hun verantwoordelijkheden inzake doortastendheid en menselijkheid rond asiel", aldus Michel.

De premier heeft naar eigen zeggen twee lessen geleerd de jongste maanden: "Een politieke partij, zelfs als ze luidruchtig is, is niets zonder partner" en "Leiderschap is koelbloedig blijven als anderen het noorden verliezen".
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Greta Van de Vyver

  Spijtig dat die moedige man niet ging spreken op de betoging in Brussel vandaag. Maar dan liefst wel onder strenge bewaking.

 • William Van Den Berghe

  Mooi verwoord van premier Michel. Die linkse bende heeft nooit een asielbeleid gevoerd en alles op zijn beloop gelaten ipv te doen waarvoor ze gekozen en betaald werden. Het was gemakkelijker zijn dikke wedde op te strijken en voor de rest niets te doen.Zo kon je niets misdoen en kreeg je geen kritiek.

 • Tom Faes

  Maar de vraag blijft , mag een staatssecretaris liegen , hij heeft dit toegeven . Mag da of mag da nie ? Want dat is belangrijk voor de toekomst .

 • willy vangeel

  Theo beste vriend is degene die het grootste aantal nieuwkomers heeft toegelaten en dat als nva er, heeft dan nog gemeentes en steden onder druk gezet om vluchtelingen op te nemen met succes. Ze zitten er nog steeds betaald door de belastingbetaler in bv Lubbeek

 • johny daneels

  Theo heeft dus gelijk, ja er zijn nog Belgen in dit apenland met enige zin voor vaderlandsliefde, dank u...ik dacht al dat hier niks anders meer zat dan “SAMEN” aanhangers, dan is het burgeroorlog...