MR viert 1 mei en belooft minder belastingen

Premier Charles Michel (MR) en MR-voorzitter Olivier Chastel
BELGA Premier Charles Michel (MR) en MR-voorzitter Olivier Chastel
De MR, de partij van premier Charles Michel, viert 1 mei met de belofte dat de belastingen de volgende jaren verder zullen dalen. Volgens MR-voorzitter Olivier Chastel zullen mensen daardoor maandelijks 70 tot 140 euro nettoloon meer hebben dan in 2014.

"De laagste lonen genieten nu al van een maandelijkse nettoverhoging van 80 euro," voegde Chastel toe.

Omdat het Feest van de Arbeid niet enkel van de socialisten is, houden de Franstalige liberalen elk jaar een eigen feest. Normaal gebeurt dat in het liberale bastion Geldenaken. Dit jaar verhuisde het feest noodgedwongen naar Court-Saint-Etienne, omdat de sporthal in Geldenaken, waar de bijeenkomst traditioneel samenkwam, vernield werd tijdens een storm vorige zomer.

105.000 banen
Chastel zette de "positieve impact" van het regeringsbeleid in de verf. "Er zijn jobs gecreëerd, de ondernemers krijgen opnieuw vertrouwen, het netto-inkomen van de werknemers stijgt. De middenklasse wint het meest bij de daden van onze regering". Chastel benadrukte dat er op twee jaar onder premier Michel 105.000 banen zijn bijgekomen, "vooral in de privésector".

Premier Michel benadrukte in zijn toespraak dat de MR - de enige Franstalige partij in de federale regering - "zijn verantwoordelijkheid neemt met beslissingen die niet eenvoudig zijn, maar wel moedig en noodzakelijk", zoals het optrekken van de pensioenleeftijd, omdat we nu eenmaal langer leven. De MR wil zorgen voor meer sociale cohesie en het land op orde brengen en sterker maken.

Open Vld
Zusterpartij Open Vld was op de MR-bijeenkomst vertegenwoordigd door ex-minister Rik Daems en staatssecretaris Philippe De Backer.