MR pleit voor verhoging van fiscale vrijstelling tot 12.500 euro: “Vooral goed voor mensen met laag loon”

Olivier Chastel
BELGA Olivier Chastel
De Franstalige liberalen van de MR, de partij van premier Charles Michel, willen in de volgende legislatuur een fiscale hervorming doorvoeren waarbij de fiscale vrijstelling wordt verhoogd tot 12.500 euro. Dat zegt MR-voorzitter Olivier Chastel vandaag in de kranten La Libre en La Dernière Heure. "Dat komt iedereen, maar vooral de mensen met lage lonen, ten goede", aldus de MR-voorzitter.

Het belastingvrije bedrag is het deel van de inkomsten waarop geen belastingen worden geheven. Het bedrag werd onlangs nog verhoogd tot 8.300 euro, maar Chastel wil het in de volgende regeerperiode optrekken tot het niveau van de laagste werkloosheidsuitkering. Dat komt neer op ongeveer 12.500 euro per jaar. "Dit wordt opgenomen in het MR-programma", zegt de partijvoorzitter.

Olivier Chastel herhaalt ook nog eens het standpunt van zijn partij over het confederalisme: "In 2014 heeft de N-VA het communautaire duidelijk aan de kant gezet voor de hele legislatuur. Vandaag herhalen we dat de MR tegen confederalisme gekant is en er ook niet over wenst te onderhandelen.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Die neoliberale oplossingen kenden ze in Nederland ook de laatste jaren. Neem het van de lagere middenklasse en geef een aalmoes aan deze die daar nog onder zitten. Dan kan je een sociaal gezicht opzetten. En blijf vooral van de betere verdieners en maak de rijken nog rijker. Nivelleren naar beneden noemt dat. En Samsom van PVDA die mee in die regering zat verdedigde dat soort nivelleren als een feest. Gezellig samen lekker arm. Behalve de elite dan.

 • Christian Smets

  En opnieuw een belastingheffing van 80% invoeren voor zij die meer dan een miljoen per maand verdienen.

 • Jef Peert

  Waarom is men eigenlijk voortdurend bezig met 25% van de bevolking, namelijk de laagste lonen, de doppers, de OCMWgangers? Wanneer gaat men is aandacht schenken aan de andere 75% die iedere dag keihard gaan werken en 45% tot 50% van hun loon afgeven? Wij zijn de mensen dat deze samenleving recht houden en we krijgen er amper iets voor terug.

 • Dan Midden

  Waarom geen algemene werkbonus van 200 euro netto per maand geven aan de mensen die 5/5 gaan werken? 4/5 krijgt dan 160, 3/5 120 etc. Dit lijkt me veel beter aangezien anders de doppers weer extra geld krijgen! Tevens graag VAA aanrekenen aan de mensen die in een sociale woning zitten. Nu al hebben doppers met een sociale woning meer dan veel werkende die op privemarkt huren. Stop dit onrecht

 • jos De Decker

  En dat gaan ze weeral halen bij de sukkelaars die geen werk meer vinden wegens te oud.