Mr Gay Vlaanderen aangevallen in Antwerpen

photo_news
Skelte Willems (21), die vorig jaar tot Mr Gay Vlaanderen werd gekroond, is afgelopen weekend aangevallen door vier jongeren in Antwerpen. Dat meldt de jongeman zelf op Facebook.

Willems was zaterdagnacht rond 02.30 uur na zijn werk in de horeca op weg naar huis toen hij door het groepje werd belaagd. "Ze riepen dingen naar mij die ik niet verstond en er werd wat geduwd en getrokken", zegt de twintiger in Het Nieuwsblad. De aanvallers gooiden een glazen fles naar de jongeman, die gelukkig voor hem op de grond aan diggelen sloeg. De Aarschottenaar kreeg wel een harde klap van een voorwerp tegen het hoofd. Twee jongens kwamen tussenbeide na hulpgeroep van Willems, waarop de aanvallers de benen namen. "Ik durf er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn als die twee jongens mij niet waren komen helpen", zegt de twintiger op Facebook.

Volgens Willems gaat het niet om een geval van gaybashing. "Ik had geen kledij aan die erop zou kunnen wijzen dat ik homo ben. Ik heb daar trouwens nog nooit hinder van ondervonden", zegt de jongeman. "Het is jammer om dit te moeten meemaken in de stad waar ik per se wou komen wonen", besluit hij. Willems hield aan het incident een dikke bult op het hoofd over. Hij deed aangifte bij de politie.