MR-congres over radicalisering afgelast wegens terreurdreiging

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
De studiedienst van de MR heeft vanavond haar congres over de strijd tegen radicalisme en terrorisme geannuleerd wegens een terreurdreiging van hoog niveau. Normaal moest het congres plaatsvinden in Verviers in aanwezigheid van Denis Ducarme, MR-fractieleider in de Kamer.

Het congres werd georganiseerd door het studiecentrum Centre Jean Gol. Het OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, had het eerder al geklasseerd als een evenement met een hoog dreigingsrisico, waarop de politie de nodige veiligheidsmaatregelen had getroffen.

Maar na de publicatie van het artikel over het zogenaamde "champagnefeest" bij de autopsie op de lichamen van de neergeschoten terreurverdachten in Verviers vanmorgen, "is de politie een verhoogd doelwit geworden", aldus commissaris Jean-Luc Winkin van de politiezone Vesdre.

"Na een vergadering met de burgemeester en vertegenwoordigers van de MR hebben we daarom besloten het evenement te annuleren en te verplaatsen", aldus de commissaris nog.