Moureaux (PS): "Peeters valt aan met de voeten vooruit"

Philippe Moureaux (PS).
Photo News Philippe Moureaux (PS).

PS-ondervoorziter Philippe Moureaux betreurt de kritiek van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) op de nota van bemiddelaar Johan Vande Lanotte. "Peeters valt aan met de voeten vooruit", zei Moureaux op Bel-RTL. "De nota is verre van het aards paradijs, maar als we willen slagen, moeten we niet allemaal beginnen met uit te wijden over wat er in ontbreekt."

"Schadelijk klimaat in Vlaanderen"
Peeters had in de Coreliokranten gezegd dat de nota van Vande Lanotte kwalijke gevolgen zou hebben voor Vlaanderen, dat nog eens twee miljard euro zou moeten besparen. Die verklaring en de berichten als zou Vande Lanotte zelf aan stoppen denken ziet Moureaux als tekenen van een "schadelijk" klimaat in Vlaanderen. De PS'er ziet echter nog een klein "kansje op een kans": als er onderhandeld wordt, voorstellen verbeterd worden kan er een akkoord komen. "Ik geef toe dat ik optimist ben, maar ons land verdient beter dan wat nu gebeurt", aldus Moureaux.

De PS-ondervoorzitter meent dat de N-VA vanuit een andere ingesteldheid onderhandelt dan de zes andere partijen. "Wellicht vanuit de overweging dat een mislukking haar niet slecht zou uitkomen." (belga/eb)