Ga naar de mobiele website
^ Top

Motorrijders van politie krijgen doorgedreven schiettraining

photo_news
Campus Vesta, het provinciaal opleidingscentrum voor politie, brandweer en ambulanciers in Ranst, is gestart met schietopleidingen op maat voor politiemotorrijders. Ze leren daarbij hoe ze moeten omgaan met de beperkingen van hun motoruitrusting bij het gebruik van vuurwapens.

Steeds meer politiezones zetten politionele motorrijders in. Zij zijn ook bij druk verkeer snel ter plaatse en makkelijk aanspreekbaar. Campus Vesta traint nu alle politiemotorrijders voor specifiek vuurwapengebruik, ook de anonieme motorrijders die gewapend rondrijden en die misschien wel de grootste kans maken om bij een gewapend incident betrokken te raken.

"Onze Nederlandse collega's zijn met deze opleiding begonnen en leerden onze opleiders de knepen van het vak. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een schietincident je motor als dekking gebruiken of moet je heel technisch vanop je voertuig kunnen schieten als je zelf wordt beschoten", zegt politieopleider Tom Gorrebeeck.

De focus van de opleiding ligt op de publieke veiligheid. "We maken heus geen stuntpiloten van onze motorrijders, maar zorgen er wel voor dat ze bij incidenten heel gericht kunnen ingrijpen. Het feit dat zo weinig mensen weten dat er ook anonieme politiemotorrijders rondrijden, bewijst dat de politie haar werk goed doet. Enkel gewapende misdadigers of zware verkeersovertreders ontdekken vroeg of laat dat er zoiets bestaat als een anonieme politiemotorrijder."

De volgende reeks lessen start op 19 oktober.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug