Motorrijder tegen 215 per uur geklist tijdens nationale controleactie

UNKNOWN
De politie heeft gisterenavond bij een nationale politieactie bijna 119.000 voertuigen gecontroleerd. Dat meldt de federale politie in een persbericht. De maximum gemeten snelheid was 215 km/uur en staat op rekening van een motorrijder in Bertem.

De federale politie voerde donderdag tussen 16 en 24 uur gelijktijdig snelheidscontroles uit op de autosnelwegen in het hele land. De agenten controleerden 118.673 voertuigen. Ze telden 5.165 overtredingen en er werden 623 voertuigen onderschept en 29 rijbewijzen ingetrokken. De politie nam 412 alcoholtesten af, waarvan er negen positief waren.
 
Het ging om de zesde nationale controleactie van de federale wegpolitie en de derde nationale actie gericht op snelheid. Bij actie "Naway VI" waren 150 agenten betrokken en werd er samengewerkt met het BIVV en Nederlandse collega's.
 
"Overdreven snelheid is een van de voornaamste oorzaken van ernstige en dodelijke ongevallen", zegt woordvoerster van de federale politie Astrid Kaisin.
 
De controles vonden plaats op verschillende plaatsen in alle provincies met behulp van vaste en mobiele radars, waarvan sommige met interceptieploegen. In totaal hebben 150 federale politieambtenaren aan de actie meegewerkt.