Motorrijder (36) overleden na klap tegen auto in Tielt

Hans Verbeke
Een motorrijder van 36 uit Tielt botste deze namiddag rond half drie tegen een auto die een draaimanoeuvre uitvoerde op de Ruiseleedsesteenweg, de drukke verbindingsweg tussen Tielt en Aalter. De zwaargewonde man kon gereanimeerd worden, maar overleed later in het ziekenhuis.

De motorrijder was compleet verrast. Hij week nog uit maar kon een aanrijding met de Volvo, die bestuurd werd door een 32-jarige man uit Brugge, niet vermijden.

De motorrijder liep daarbij vooral verwondingen op aan het hoofd. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand naar het UZ Gent overgebracht, maar bezweek later aan zijn verwondingen.

Het ongeval veroorzaakte enkele uren verkeershinder op de Ruiseleedsesteenweg. Omstreeks 17 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.

Omdat er enkele getuigen waren van het ongeval stuurde het parket geen deskundige naar Tielt.

Hans Verbeke
Hans Verbeke



3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bianca Vandaele

    Ik rijd zelf met de motor en passeer tijdens file langs de auto's. Hoeveel mensen je niet op hun gsm bezig ziet is ongelooflijk. Het kijken in je spiegel als je een manoeuvre doet is van LEVENSbelang. Dit bewijst het spijtig genoeg weeral. Wees alert mensen, we zijn niet alleen op de baan. Ongewild maar met fatale gevolgen. Sterkte aan beide families.

  • Joske Martens

    Erg hetgeen men aan foto's ziet en leest kan men geen van beide bestuurders veroordelen, dat zal wel voor de rechtbank gebeuren. Stop met dergelijke kritieken te schrijven het zal al zwaar genoeg zijn voor beide families. Zoals met alles zitten er cowboys in beide rangen (bij de auto's en bij de moto's).

  • Jan Verstrepen

    En die dingen maar promoten, mooie dingen, maar levensgevaarlijk, hoeveel doden reeds deze maand??