Exclusief voor abonnees

Motivatiepsycholoog: “Waarom geen soepelere coronaregels voor jongeren?”

De politie moest zaterdag ingrijpen bij een massale vechtpartij op het strand van Blankenberge.
BELGA De politie moest zaterdag ingrijpen bij een massale vechtpartij op het strand van Blankenberge.
Incidenten aan de kust en in recreatiedomeinen maakten dit weekend duidelijk dat een deel van de bevolking het steeds moeilijker heeft om zich aan de coronaregels te houden. Vooral jongeren haken af. De maatregelen voor die specifieke doelgroep versoepelen zou een oplossing kunnen zijn, denkt psycholoog Maarten Vansteenkiste, die lid is van de expertengroep psychologie en corona en al sinds het begin van de crisis de motivatie meet.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
253 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robert Boxtaele

  Die zelfverklaarde 'specialist' vindt dus dat men jongeren maar hun gang mag laten gaan, goed wetend dat wij ouderen door hun wangedrag daarvan ontegensprekelijk de dupe zullen zijn. Eén ding moet wel zeker zijn, 65+-ers zullen geen 2e maal in lockdown gaan door het gedrag van de jongere generatie. No way!

 • Anne Lieshout

  Zo zie je maar dat iedereen zichzelf tot "specialist" kan kronen en een verguld bordje naast zijn voordeur kan hangen.

 • Lisette Willems

  niet alle jeugd veralgemenen hoor, de meesten houden zich wel goed. Deze relzoekers hebben geen reden nodig om ammok te maken en moeten gewoon in een soort databank gestoken worden, zodat je ze ten allen tijde kan weigeren als ze ergens naartoe willen. Nu verpesten ze het voor elke gekleurde medemens en jongere!

 • ivan de ridder

  Sommigen geven zélf al een draai aan de regels. Max 5 dezelfde mensen binnen dezelfde bubbel, 10-15 zal dan ook wel goed zijn zeker? Niet iedereen zal op deze manier denken, maar de enkelen of kleine communes verzieken het letterlijk voor de rest. Treedt aub eens harder op tegen mensen die hun voeten eraan vegen. Het is voor iedereen afzien, zeker voor mensen die in appartementen wonen, dus geef iedereen voldoende ademruimte en pak de zaken aan waar ze foutlopen.

 • Jos De Winter

  Ik heb zo de indruk dat we tegenwoordig meer experten allerhande hebben dan mensen met gezond verstand.