Motard zwaargewond nadat automobilist plots inhaalt in Kortemark

De motorrijder werd weggeslingerd en kwam in de graskant terecht.
Jelle Houwen De motorrijder werd weggeslingerd en kwam in de graskant terecht.
Een motorrijder is deze ochtend om 7 uur zwaargewond geraakt na een zwaar ongeval in de Koekelarestraat in Kortemark.

De motorrijder reed in de richting van Edewalle toen hij plots verrast werd door een automobilist die uit de tegenovergestelde richting kwam en een inhaalmanoeuvre uitvoerde. De automobilist had de motorrijder niet zien komen. Beiden probeerden elkaar nog te ontwijken, maar de motorrijder knalde op de achterzijde van de auto, die op zijn beurt tegen een paaltje in de berm botste. Door de knal werd de motorrijder weggeslingerd en kwam hij met zijn tweewieler in de graskant terecht. De MUG en ambulance snelden ter plaatse en dienden de man de eerste zorgen toe. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

Door het ongeval moet het verkeer in de Koekelarestraat het ongeval beurtelings passeren. Dat blijft zo tot duidelijk is of een deskundige van het parket ter plaatse moet komen, of tot duidelijk is dat het levensgevaar bij de motard geweken is.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vic Smeets

  De zit probeert nog terug in te voegen en motorrijder rijd achter op de zijkant van de auto , toch niet moeilijk Erwin ..

 • Bjorn Eeckhout

  En evenmin enkel voor tweewielers!! Al dan niet gemotoriseerd

 • chris van de velde

  In 90% van de ongevallen waarbij een motorfiets betrokken is, blijkt deze niet aansprakelijk voor het ongeval. De meeste motards weten dat ze onbeschermd op de motor zitten en gedragen zich ernaar. Bij nacht schatten autobestuurders het ENE licht verkeerd in en zijn ze verwonderd dat die 'fiets' zo snel is!

 • Erwin Vandriessche

  Eh.. wie heeft wie ingehaald? Motorrijder komt inhalende auto tegen en knalt zelf op de achterzijde van de auto? Hoe is dat mogelijk? denk dat bericht beetje foutief is geformuleerd! Denk eerder dat ze beiden aan het inhalen waren of de motorrijder alleen en dan een tegenligger tegenkwam???

 • Mohamed Kabbal

  Hoe je het draait of keert bestuurders van auto's zijn en blijven een gevaar op de weg. Als er een ongeval gebeurt met vrachtwagen is dit meestal te wijten aan een onvoorzichtige autobestuurder en met moto is dit juist hetzelfde. Automobilist let aub op. De baan is niet enkel voor vierwielers.