Motard (31) in kritieke toestand na aanrijding voor rood licht in Tongeren

Illustratiefoto.
ANP XTRA Illustratiefoto.
Een 31-jarige motorijder is dinsdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg met de Rode Kruislaan in Tongeren aangereden werd door een auto.

Volgens getuigen zou de motorrijder enkele auto's die aan het rode licht stonden te wachten voorbijgestoken hebben vooraleer hij werd aangereden door de auto die uit de tegenovergestelde richting kwam en links af wilde slaan. De motard, die enkel een lichte helm en geen beschermde kledij droeg, zou zonder lichten gereden hebben.

De hulpdiensten kwamen samen met het parket en een verkeersdeskundige ter plaatse. Zowel de motorrijder als de bestuurster van de wagen werden naar het ziekenhuis overgebracht.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  Lou Bakker....groot gelijk.

 • Eric Vanovermeire

  Aan alle motorijdrs en fietsers: laat je zien of je bent gezien ! Zonder licht, donkere kledij etc...

 • Cindy Gabriels

  Dit artikel is pure zever, we reden vlak achter de motar en hebbe het ongeval zien gebeuren... Wat kunne ze zever verkopen als ze de waarheid ni weten dase dan gwn hunne kop dicht houden want de motar heeft helemaal geen auto's ingehaald buiten alleen onze wagen en was oranje is ni rood!!!

 • André Peeters

  Dat bestaat toch niet, een motorrijder die zich niet aan de regels houdt en grote risico's neemt.

 • Lou Bakker

  Automobilisten moeten uit hun doppen kijken. En niet rond rijden onder het mom van, het gebeurt altijd een ander. Motorrijders maken nu eenmaal deel uit van het verkeersbeeld.