Ga naar de mobiele website
^ Top

Moslims trekken door straten van Brussel tegen terreur

Mark Baert
In het kader van de mars van moslims tegen terrorisme is omstreeks 11 uur een zestigtal imams aangekomen op het Brusselse Beursplein. Volgens de politie was daarbij een zestigtal kijklustigen aanwezig. Een persoon verstoorde het evenement. Die werd overmeesterd en weggeleid, maar niet opgepakt, aldus Ilse Van de Keere, woordvoerder van de politie Brussel Hoofdstad Elsene.

De imam Hassen Chalghoumi, de voorzitter van de Conferentie van imams in Frankrijk en co-organisator van de mars, bedankte minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) voor zijn aanwezigheid en steun. Hij zei dat de terroristen de islam en moslims hebben besmeurd.

"Enkel veiligheidsmaatregelen treffen volstaat niet als we het gewelddadige extremisme tot op de wortel willen uitroeien", verklaarde Jambon. "We moeten het sociaal weefsel versterken." Volgens de minister moeten we ons samenlevingsmodel promoten en aan jongeren duidelijk maken dat onze samenleving ontelbare mogelijkheden biedt. "Grijp die. We zullen jullie daarbij helpen."

"Geen oprechte moslims"
"Deze daders zijn geen oprechte moslims. De Islam is een godsdienst van liefde en vrede. Wat zij verkondigen, daar verzetten we ons resoluut tegen", verklaren de verschillende Imams tijdens hun speeches aan de Beurs.

De toespraak van de rabbijn Avi Tawil, directeur van het European Jewish Community Centre, werd verstoord door een man, die hem ook een leugenaar noemde. Agenten overmeesterden de man en verwijderden hem van het plein.

Europese steden
Met de mars willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat de moslimgemeenschap en het terrorisme los staan van elkaar. De mars doet Europese steden aan die de voorbije jaren getroffen werden door terreuraanslagen. Een sterke daad, zo oordeelde de Brusselse schepen van Erediensten Alain Courtois (MR).

De mars van de Imams begon in Parijs, vervolgde zijn weg door Duitsland en België. Vanavond trekken ze verder naar Rouen, concertzaal de Bataclan, Toulouse en Nice.

Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert43 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan De Cock

  Geloof er niets van

 • p10 p11

  De profeet Muhammed die de allerlaatste versie van het geloof zegt dit; ieder mens heeft het recht om te geloven of niet te geloven. In het geloof is er geen verplicht op de aarde. De afrekening gebeurt in het hiernamaals waar God ieder mens zal ondervragen en zeggen waarom heb je mij niet erkend, aanbeden, bedankt enz....

 • Tanto Monta

  Laat! maar goed.ze hadden die psychopaatjes vroeger moeten negeren.geloof via overtuiging niet via angst.wie gaan ze nu nog overtuigen?nu de angst in haat veranderd is.erg voor de goede moslims en de onschuldigen die met zijn leven betaald hebben.

 • Luc Deville

  Iedere godsdienst wordt misbruikt door een minderheid voor macht, geld enz (in onze katholieke kerk zijn er zelfs enkelen die voor eigen genot de zwaksten met name kinderen misbruikten ) . Het is aan de zwijgende meerderheid om het misbruik van zijn eigen godsdienst te veroordelen en te stoppen. Mohammed, Jesus en vele profeten draaien zich om in hun graf als zij een deel van hun volgelingen bezig zien.

 • Frank Franko

  60 tal maar van de zoveel??? Das in mijn ogen geen betoging tegen terreur. Das een grap...

Meld een bug