Moslimprediker Jean-Louis Denis komt dit weekend vervroegd vrij

De Brusselse moslimprediker Jean-Louis Denis komt zaterdag vrij uit de gevangenis van Ittre.
belga / photo news De Brusselse moslimprediker Jean-Louis Denis komt zaterdag vrij uit de gevangenis van Ittre.
Moslimprediker Jean-Louis Denis, bijgenaamd 'le soumis', komt morgenochtend vrij uit de gevangenis in Ittre. Hij zal er de pers kort te woord staan, zegt zijn advocaat Sebastien Courtoy. Denis zat een celstraf van vijf jaar uit.

De correctionele rechtbank in Brussel veroordeelde Denis tot tien jaar cel. Het hof van beroep halveerde die straf in november 2016. "Die vijf jaar heeft hij nu uitgezeten en zaterdag komt hij vrij", klinkt het bij zijn verdediging, die naast Courtoy bestaat uit Henri Laquay en Virginie Taelman.

Deradicalisering

Denis zat in de deradicaliseringsafdeling in Ittre, de vleugel voor geradicaliseerde gevangenen. Hij werd veroordeeld omdat hij in 2013 verschillende jongeren rekruteerde voor de gewapende strijd in Syrië. Het hof van beroep achtte het niet bewezen dat hij leider was van een terreurgroep, enkel lid.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Fredien Vandervekens

    Juist op tijd ! Kan onmiddellijk aan de slag ! In Brussel ! Is een "hesje" verplicht ?

  • Sven Kerstens

    Onbegrijpelijk, hoe lang gaat het goed gaan?