Ga naar de mobiele website
^ Top

Moslimmama reageert op relletje: "Waarom zou Sinterklaas het schoentje van ons zoontje vergeten?"

Onderzoek naar Facebookbericht Vlaams Belang Kapellen

Dean is veertien maanden oud. Ook bij hem kwam de Sint afgelopen nacht langs.
RV Dean is veertien maanden oud. Ook bij hem kwam de Sint afgelopen nacht langs.
"Als er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord." Dat was de boodschap van Vlaams Belang Kapellen bij een foto van een moslima die met haar kinderen poseert bij Sinterklaas. Staatssecretaris Zuhal Demir reageert verbolgen, net als enkele moslimmoeders. Valerie Noor Debusschere uit Antwerpen bijvoorbeeld stuurde ons een mailtje.

Mama Valerie Noor Debusschere woont met haar man Mohammed in Antwerpen. Samen hebben ze een zoontje van 14 maanden, Dean. Het koppel werd geboren in ons land, groeide op in onze samenleving. Valerie Noor bekeerde zich vier jaar geleden tot de islam. Maar toch wordt thuis Sinterklaas gevierd.

"Ons zoontje wordt islamitisch opgevoed, maar toch kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet bij hem langs. Wij zijn een jong gezin dat leeft volgens de richtlijnen van de islam, we wonen in Antwerpen en zijn eigenlijk enorm geschrokken bij het bericht en de reacties die volgden op de foto van een moslimmama die met haar kindjes de Sint bezocht in het shoppingcenter. Ook ons flinke zoontje Dean kreeg deze nacht bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet. Hij had gisteravond zijn schoentje gezet. 's Morgens werd hij dan ook wakker met heel wat cadeaus naast zijn schoen. Waarom zou Sinterklaas het schoentje van ons zoontje vergeten? Moet hij dan denken dat hij dit jaar niet flink is geweest? En alle andere kindjes wel?" 

"Wij zijn enorm aangedaan om wat er zich nu in de media afspeelt. We vinden het dan ook heel triestig dat dit anno 2017 nog gebeurt. De Belgische burger wil dat wij, moslims, ons meer integreren. Wanneer dit gebeurt - door bijvoorbeeld Sinterklaas te vieren - verschijnen de lelijkste reacties. Niet te begrijpen! Wij blijven in elk geval elk jaar opnieuw ons schoentje zetten voor Sinterklaas. Want élk braaf kind verdient pakjes."

Groetjes,
Mohamed (21) en Valerie Noor (22), ouders van Dean (14 maanden)

Onderzoek

Vanavond werd ook bekend dat het Brusselse parket een opsporingsonderzoek heeft geopend na een klacht van de vrouw op de foto. "De dame op de foto heeft vandaag bij de politie in Brussel klacht ingediend voor aanzetten tot xenofobie en haat tegen een bepaalde groep, en voor schending van het portretrecht", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. 

"Als gevolg van die klacht is een opsporingsonderzoek geopend. Vermoedelijk zal het dossier nu overgemaakt worden aan het parket Antwerpen, aangezien de feiten in dat arrondissement zouden gebeurd zijn, maar dat moet nog nader onderzocht worden."
130 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • chris delanghe

  Zij willen gewoon het beste van de 2 werelden, dat wil zeggen zoveel mogelijk profiteren. Dat is altijd wat die gasten het eerste weten en kennen. Hoe kunnen we hier met z'n allen zoveel mogelijk profiteren ... Maar plichten? dat is niets voor hen. Geen interesse, bedankt.

 • Lucas Theophiel

  Omdat die geen wapens aan huis levert .

 • Marnix Malone

  Bij mijn weten is België nog steeds een vrij land. Met vrijheid van meningsuiting, maar ook vrijheid van godsdienst.. Indien dit niet meer zo is, is België een dictatuur. Laat het me dan wel weten aub, dan verhuis ik graag.

 • Guido Verhoeven

  Profiteren van alles, is alles wat ze kunnen! 2 weken verlof met Pasen; 2 weken verlof met Kerstmis en dan ook nog eens thuisblijven voor suiker - offerfeest!!??? Wij kunnen het niet maar zij wel! Denk toch eens normaal of kunnen we dat ook al niet meer? Of blijven we met ons ..... laten rammelen?

 • Zjeppe Fierens

  Integreren is nog wel iets anders dan cadeautjes-opportuniteiten meepikken!

Meld een bug