Moslimexecutieve hard voor De Wever: "Stop met geweld aan onze gemeenschap te linken"

Belga/TVL/rv
De Moslimexecutieve, het vertegenwoordigend orgaan van de moslims in België, betreurt de uitlatingen van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de vechtpartijen tussen jongeren en politie de afgelopen dagen. "Het is zever om dit aan de ramadan te koppelen", vertelt woordvoerder Tahar Chahbi. "

"Het gaat hier over onbeschofte jongeren die de politie aanvallen, niet over de moslimgemeenschap. Wij aanvaarden hun gedrag ook absoluut niet en zijn alle problemen die ze in bepaalde wijken veroorzaken ook beu, maar de veralgemeningen van De Wever zijn er ver over."

Chahbi benadrukt dat er vanuit de Moslimexecutieve gesensibiliseerd wordt "om alle wetten te respecteren". Volgens de woordvoerder zullen de extra patrouilles en controles in bepaalde Antwerpse wijken enkel op korte termijn effect hebben. "Meer blauw op straat werkt repressief en kortstondig", zegt Chahbi. "Daarmee ga je niks bereiken. Terwijl er in de bewuste wijken zeker mensen zijn die willen meewerken aan preventieve projecten rond deze probleemjongeren. Zoiets is natuurlijk een werk van lange adem, maar als je met dit soort jongeren werkt en investeert in opleidingen en werkgelegenheid voor hen, heb je over twee à drie jaar een heel andere sfeer in deze wijken."

VTM Nieuws had contact met de Antwerpse imam Nordine Taouil en die is het eens met De Wever. Volgens hem klopt het dat er spanningen zijn en moeten de jongeren dringend de ordediensten beter respecteren.
368 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ken Bro

  Wij zijn vreemdeling in eigen land, door zo ons land zien afgepakt te worden en kapot zien te gaan heb ik besloten dat ik geen kinderen wil

 • Ina Elmas

  @stafke99: Amai, gij denkt dat er 45 jaar geleden GEEN moslims waren??? Tuurlijk wel, mijn vader is hij al bijna 60 jaar!

 • jan pootemans

  De meerderheid van de vlamingen ziet jullie liever vertrekken en dat ligt aan jullie zelf, jammer maar helaas hebben jullie nog niets geleerd.

 • bruno lefebvre

  Wanneer gaan ze eindelijk beseffen dat slachtoffertje spelen gedaan is?! Hard aanpakken, geloof mij in HUN land moeten we nog geen tiende proberen van wat ZIJ hier uitsteken want daar treden ze hard op zonder pardon!! Tijd dat iedereen is wakker wordt. Enfin is toch al te laat, spijtig en erg voor onze kids!

 • jan pootemans

  Welke belg durft zeggen dat hij of zij nog veilig s'avonds op straat durft te komen? De steden zitten vol met deze idioten die geen greintje eerbied laat staan een spectaculaire tonen.