Mortsel en Borsbeek naar Raad Van State tegen omlegging Krijgsbaan

De stad Mortsel en buurgemeente Borsbeek trekken naar de Raad Van State. Ze gaan niet akkoord met de plannen van de Vlaamse Regering. Die wil de Krijgsbaan (R11) omleggen voor de uitbreiding van de start- en landingsbaan van de luchthaven van Deurne. Dat laat Mortsels burgemeester Ingrid Pira (Groen!) weten.

De gemeenten vragen dat de Raad van State het besluit van de Vlaamse regering vernietigt. Volgens Mortsel en Borsbeek is een tunnel veel beter voor de verkeersdoorstroom. Bovendien vormt die geen bedreiging voor het nabijgelegen natuur- en recreatiedomein Fort 3.

Verkeersproblemen
Mortsel en Borsbeek dringen er bij de Vlaamse Regering op aan om dit dossier in het grotere geheel te bekijken. Naast bovenvermelde gevolgen van een omleiding kampen beide gemeenten al met enkele verkeersproblemen. "De oververzadiging van de R11 is nu al een feit. We houden ons hart nu al vast voor wanneer het nieuwe bedrijventerrein bij de luchthaven, goed voor enkele duizenden werknemers, klaar zal zijn", luidt het.
 
Daarnaast klagen Mortsel en Borsbeek al langer de toenemende problematiek van files en sluipverkeer met nare gevolgen voor de woonwijken aan. "De klacht kadert dus in een noodkreet bij de Vlaamse regering om meer aandacht en respect voor de leefbaarheid in onze gemeenten", besluiten de buren. (belga/jv)