Morgen hypermarkten in Turnhout, Genk en Borsbeek gesloten

Photo News
Bij Carrefour zouden morgen drie hypermarkten gesloten blijven door een actie van het personeel. Dat bevestigt LBC-afgevaardigde Kristel Van Damme. 

Het gaat om de winkel in Turnhout, die in het kader van het herstructureringsplan zou moeten inkrimpen, en die in Borsbeek. Ook de met sluiting bedreigde hypermarkt van Genk zou de hele dag de deuren gesloten houden. De staking maakte deel uit van een solidariteitsactie tegen Carrefour in Parijs, maar die is intussen -omwille van de hevige sneeuwval- uitgesteld.

Bij Carrefour vindt vandaag  een ondernemingsraad plaats, waar de bonden meer informatie hopen te krijgen over de herstructureringsplannen van de directie. "De vergadering zou nog uren duren, en morgen gaan we eerst het personeel inlichten", aldus Van Damme.

Carrefour kondigde vorige maand aan dat er bij de winkelketen in België meer dan 1.200 banen bedreigd zijn. De groep wil twee hypermarkten sluiten, een aantal andere moeten afslanken.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Kok

  Lekker blijven staken, minder omzet voor Carrefour, en straks nog meer ontslagen. Doen jullie goed, jullie collega's zullen dankbaar zijn. Onnozele.

 • Thierry Vansweevelt

  Ooit eens in zo'n hypermarkt geweest... er was zelfs een boekhandel in en de rekken waren zo wel twee verdiepingen hoog. Zeer intimiderend, vond ik dat, deed me denken aan amerika, overconsumptie, obesitas... En wij zijn maar klein belgie. Nee het was gedoemd om te mislukken. Mensen willen kleinschaliger leven en zelfs internetaankopen gebeuren maar sporadisch. Kopen van iemand die je niet kan zien is namelijk zeer vervelend.

 • Francinne Declerque

  In Borsbeek, werkt absoluut het traagste personeel van Vlaanderen aan de kassa, te lui en te lam om zich te haasten. Dus sluit hem maar en laat ze eens echt werk zoeken.

 • Guy muis

  Voor mijn part mag borsbeek dicht blijven zo een rommelmagazijn,geef mij maar de buurtwinkel achter de hoek,vriendelijker en sneller.

 • roland peeters

  Blijven staken,er is nog teveel werk !