Moordverdachte zaak-Priscilla slaat 64-jarige in elkaar

Priscilla Sergeant (14) werd op 20 juli 2012 dood teruggevonden in een veld in het Vlaams-Brabantse Dworp (Beersel). De toen minderjarige A. en J. zijn door de onderzoeksrechter naar de jeugdrechtbank verwezen. De meerderjarige Johan D.V. is uit het leven gestapt.
belga Priscilla Sergeant (14) werd op 20 juli 2012 dood teruggevonden in een veld in het Vlaams-Brabantse Dworp (Beersel). De toen minderjarige A. en J. zijn door de onderzoeksrechter naar de jeugdrechtbank verwezen. De meerderjarige Johan D.V. is uit het leven gestapt.
A., een van de drie verdachten voor de moord op de 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen in 2012, is afgelopen weekend betrokken geraakt bij een geval van verkeersagressie. Hij sloeg in Halle samen met drie kompanen een 64-jarige man in elkaar.

Het slachtoffer was met zijn vrouw op weg naar een mis in de Sint-Martinusbasiliek toen ze rond 18.15 uur op een rondpunt in het stadscentrum aangevallen werden door vier jongeren. "Die vier klopten op de motorkap en ramen van hun wagen", doet K., de zoon van het koppel het verhaal. "Mijn moeder stapte uit, waarop ze een duw kreeg. Mijn vader is ook uitgestapt." Het viertal keerde zich tegen de man. "Ze sleurden hem tot tegen een muur naast de straat", vertelt K. "Ze schopten op zijn hoofd en nek. Omstaanders durfden niet tussen te komen. Mijn moeder belde mij."

Drank en drugs

De zoon snelde ter plaatse. Hij trof zijn vader bloedend aan en ging op zoek naar de daders. "Drie van hen vond ik even verderop", zegt hij. "Ze waren volgens mij onder invloed van drank en drugs. Een vierde kon ontkomen."

Die vierde bleek achteraf A. te zijn. Hij moet samen met een jongere kompaan voor de jeugdrechter verschijnen omdat hij in 2012, toen op zestienjarige leeftijd, mee de dood van Priscilla veroorzaakte. Hij moet terechtstaan voor onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg en opzettelijke slagen en verwondingen. De enige meerderjarige verdachte pleegde begin dit jaar zelfmoord en werd nooit veroordeeld. De politie bevestigt dat het een vechtpartij naar aanleiding van verkeersagressie onderzoekt.

De zoon van het slachtoffer nam zelf revanche en gaf de drie anderen ook klappen. Als de verdachten klacht indienen tegen K., riskeert hij ook gestraft te worden.