Moordverdachte komt na 22 jaar voor de Antwerpse rechtbank dankzij bierflesje

Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld
De correctionele rechtbank van Antwerpen buigt zich morgen over een 22 jaar oude moord in een café in de Antwerpse stationsbuurt. Beklaagde Goran C. kon pas jaren later aan de feiten gelinkt worden via een vingerafdruk op een bierflesje. Hij ontkent iedere betrokkenheid.

De feiten speelden zich op 18 april 1995 af in café Italia 90 aan de Breydelstraat in Antwerpen. Slachtoffer Zoran Cokrev (24) kreeg het aan de stok met een andere klant. Die haalde een vuurwapen boven en schoot de twintiger in de hals en de buik. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

De schutter had intussen de benen genomen. Zijn flesje bier stond nog op de toog en daarop werd een vingerafdruk aangetroffen. Die leverde pas jaren later een match op met Goran C., waarna de Serviër internationaal geseind werd.

Hij liep in 2010 tegen de lamp, toen hij op een trein in Hongarije gecontroleerd werd. Goran C. belandde in de gevangenis van Antwerpen, maar ontkende dat hij het slachtoffe r had doodgeschoten. Hij mocht na een half jaar voorhechtenis de gevangenis verlaten, mits betaling van een borgsom van 25.000 euro. Morgenstart zijn proces
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Laes

  De rechter morgen: en de feiten zijn nog niet verjaard en er zijn geen procedurefouten. gemaakt? Tiens, dat we dat nog mogen meemaken!

 • Conny Van den Bosch

  Justitie is echt wel een circus, kunnen ze de moordenaar eindelijk oppakken en dan laten ze hem terug gaan op borg. Alsof die vrijwillig gaat terugkomen na 7 jaar !!! Leeft hij eigenlijk nog?

 • Patrick Goebel

  Ingrit die miserie in belgie is al 45j bezig, en het word alleen maar erger.

 • Patrick Lefevre

  Gek, het bewuste Café noemt Italia 89

 • sven raets

  Van waar kwam de 25.000 € ?