Moordonderzoek na lugubere vondst van romp onbekende man in sporttas in Wemmel

De menselijke resten die gisteren aangetroffen zijn op een veld in Wemmel, waren de torso, bovenbenen en bovenarmen van een onbekende man. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde vandaag. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor moord en laat nu een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer te achterhalen.

Het waren arbeiders van de gemeente Jette die gisterenvoormiddag de gruwelijke ontdekking deden, toen ze in een bos op de grens tussen Jette en Wemmel zwerfafval en -vuil aan het opruimen waren.

"Ze vonden daar een grote sporttas met menselijke resten in", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. "Na onderzoek door het labo en de wetsdokter bleek het om de romp van een man te gaan, waarbij het hoofd, de onderbenen en de onderarmen verwijderd waren. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord. Een autopsie zal worden uitgevoerd om de doodsoorzaak én de identiteit van het slachtoffer te trachten te achterhalen."