Moordenaar van Fatima (44) is spoorloos sinds hij België binnen reed

De Duits-Marokkaanse Fatima (44) zat in haar Porsche te wachten op haar zoon (13) toen ze koelbloedig werd neergeschoten.
RV De Duits-Marokkaanse Fatima (44) zat in haar Porsche te wachten op haar zoon (13) toen ze koelbloedig werd neergeschoten.
De politie is in heel Europa op zoek naar een gewelddadige moordenaar. De Marokkaan Mohammed Soultana (42) executeerde op 9 mei met één schot zijn ex-vrouw Fatima T. (44). Die zat in haar Porsche te wachten op haar zoontje. Na de moord vluchtte Soultana met zijn gehuurde Audi A4 naar België. Nadat hij de grens overstak, verdween hij van de radar.

De Duits-Marokkaanse Fatima T. zat in Offenbach langs de kant van de Luisenstrasse in haar Porsche Panamera te wachten op haar zoon van 13 jaar. Die was karateles aan het volgen. Plots stopte naast haar een grijze Audi A4. Aan het stuur van de gehuurde wagen zat haar ex-man. Hij haalde een wapen boven en schoot. De kogel verbrijzelde het raam van de Porsche en belandde in de nek van Fatima.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar Fatima overleed in de ziekenwagen. “De politie gaat ervan uit dat hij wist waar hij zijn vrouw kon vinden, en dat de moord met voorbedachte rade gebeurde”, meldden verschillende Duitse media. Haar zoon krijgt sinds de moord politiebescherming.

Meteen na de moord vluchtte de dader naar België. Maar sinds hij de grens met ons land overstak, is hij spoorloos verdwenen. 

Mohammed Soultana (42) is mogelijk nog steeds gewapend.
RV Mohammed Soultana (42) is mogelijk nog steeds gewapend.

30.000 euro voor tip

Sinds afgelopen woensdag is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Mohammed Soultana is met zijn 1,98 meter opmerkelijk groot, heeft een sportieve en gespierde lichaamsbouw, donker gekruld haar, een korte baard en groene ogen. Mogelijk is hij nog in het bezit van het moordwapen.

“Wie hem ziet, mag zelf niets ondernemen maar moet onmiddellijk de politie bellen”, zo waarschuwt de politie. Het Duitse gerecht belooft 3.000 euro aan wie een tip kan geven die naar de moordenaar leidt. Volgens Bild doet de familie van Fatima daar nog 27.000 euro bij.

De politie vreest dat Soultana via Spanje zal proberen te vluchten naar Marokko, waar hij in 1976 geboren werd.

Mohammed Soultana (42).
RV Mohammed Soultana (42).16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Billiet

  is wel eigenaardig dat moordenaars en criminelen wel steeds naar België vluchten...maar ja privacybescherming tot in het onnozele, crimineelvriendelijke advocaten en daarbij passende justitie zijn wel een aanlokkelijke biotoop...

 • Fons Casteels

  Wanneer de socialisten zélf begonnen waren met het installeren van camera's toen zij aan de macht waren, dan was die man wellicht gevonden. Nu weten we enkel dat hij niet in Antwerpen is, want daar hangt het vol met camera's die, volgens de socialisten, de privacy schenden. Trouwens, hij is ongetwijfeld maar heel even in België geweest: om in Charleroi het vliegtuig naar Marokko te nemen.

 • Dan Midden

  gelukkig reed hij niet te hard, mensen die 130 rijden worden voor de rechter gebracht in dit land en riskeren celstraffen, moordenaars en verkrachters krijgen psychologische bijstand dankzij minister Geens

 • Ronny Van de Wal

  Ik stel me zo voor dat wanneer hij drie km per uur te snel had gereden hij zeker op de 'radar' verschenen was.....

 • ann van der linden

  Voor de rest barst het hier van de camera's, maar een gek vinden die levensgevaarlijk blijkt te zijn dat lukt niet.