Moordenaar Mechelse pianist in najaar voor assisen

De kamer van inbeschuldigingstelling heeft de Tunesiër Bilel G. (Gheribi) vandaag naar het hof van assisen in Antwerpen verwezen voor de moord op de bekende pianist Philibert Mees (70) uit Mechelen.

Het levenloze lichaam van het slachtoffer werd op 2 juli 2006 aangetroffen in zijn appartement aan de Lange Schipstraat in Mechelen. Een kennis maakte zich zorgen toen hij Mees niet meer kon bereiken en had de politie verwittigd. Bilel G. werd twee dagen na de moord opgepakt. De twintiger was in het bezit van de gsm en een bankkaart van het slachtoffer. Een week later bekende hij.

Seksuele avances

De verdachte kende het slachtoffer, omdat zijn broer in hetzelfde appartementsgebouw woonde. Hij had op 29 juni 2006 bij Mees aangeklopt, omdat hij hoopte dat die hem kon helpen bij zijn zoektocht naar een flat voor hem en zijn zwangere vriendin.

Bilel G. stelde dat Mees seksuele avances had gemaakt. Toen hij daar niet op wilde ingaan, zou het slachtoffer ermee gedreigd hebben om hem bij de politie aan te geven als inbreker. De verdachte was helemaal door het lint gegaan en had Mees doodgestoken met een keukenmes.

Lijk in plastic
Hij had het lijk vervolgens in plastic gewikkeld en achter het bed verstopt. Het mes zou hij in de Binnendijle gegooid hebben ter hoogte van de Kruidtuin. Het proces van Bilel G. zou mogelijk al in het najaar kunnen plaatsvinden. (belga/mvdb)