Moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen wil vervroegd vrijkomen

Cheikhni Noureddine
belga Cheikhni Noureddine
Cheikhni Noureddine, een van de drie moordenaars die agente Kitty Van Nieuwenhuysen om het leven hebben gebracht, wil vervroegd vrijkomen. Hij heeft een derde van zijn straf uitgezeten en heeft nu een verzoek ingediend om voorwaardelijk vrij te komen, bevestigt zijn advocaat aan VTM NIEUWS.

Op 4 december 2007 waren Kitty Van Nieuwenhuysen (23) en haar collega op zoek naar de bestuurder van een achtergelaten wagen in Lot. De agenten werden echter meteen onder vuur genomen en Kitty kwam om bij de schietpartij. In januari 2008 werden drie verdachten opgepakt. Zij werden voor het hof van assisen veroordeeld tot celstraffen van dertig jaar.

Een van de daders, Hassan Iasir, probeerde vorig jaar al om voorwaardelijk vrij te komen, maar dat verzoek werd afgewezen. Nu heeft ook Cheikni Noureddine een verzoek ingediend om na één derde van zijn straf voorwaardelijk vrij te komen. De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank buigt zich later deze maand over het verzoek.
62 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Etienne Boeckx

  Vasthouden of wist die gangster niet dat hij iemands kind had doodgeschoten en de volle straf laten zitten en werken voor de ouders een billijke ( als dat al bestaat ) schadevergoeding te betalen ! En wet legeune afvoeren !

 • Jan De Smet

  België, waar de rechtbank zodanig links is dat ze meer empathie heeft voor daders dan voor slachtoffers.

 • Jan Van Vlaanderen

  strekte voor de nabestanden

 • Freddy De Wulf

  Hij heeft niks te willen. Gewoon zijn straf volledig uitzitten en de wet Lejeune onmiddellijk afschaffen voor moordenaars.

 • Harry Calvo

  Doe dat die nabestaande AUB niet aan !