Moord Béatrice: DNA leidt speurders naar man die vlak bij politiebureau woont

In Aarlen is vanmiddag een man opgepakt in het onderzoek naar de moord op Béatrice Berlaimont (14). De man wordt ook verdacht van de aanranding van een jonge vrouw afgelopen donderdag, meldt het parket van Aarlen. De verdachte is overgebracht naar het politiekantoor, recht tegenover zijn woning. De politie heeft de wijk waar de man woont, en dus ook het politiekantoor is gevestigd, afgesloten.

De verdachte kwam in beeld op basis van DNA-onderzoek. Hij werd vanmiddag in het centrum van Aarlen opgepakt op verzoek van onderzoeksrechter Langlois, die belast is met de zaak.

Aanval op jonge vrouw

Het zou gaan om dezelfde persoon die afgelopen donderdag een 23-jarige vrouw met geweld heeft overvallen in de regio Aarlen.

De jonge vrouw werd bedreigd met een mes toen ze in haar wagen zat en verplicht om naar Toernich te rijden, waar ze vastgebonden en aangerand werd.

Volgens Sudpresse is de verdachte gekend bij het gerecht. Het zou gaan om een man van 26 die in het verleden al veroordeeld werd voor verschillende misdrijven, waaronder "aanranding van de eerbaarheid".

BELGA

Veiligheidszone

De verdachte wordt ondervraagd en verschijnt later voor de onderzoeksrechter. Die zal binnen de 24 uur beslissen over een eventueel aanhoudingsbevel.

De wijk waar de opgepakte man woont, is sinds 15.20 uur afgesloten. De brandweer heeft het huis van de verdachte afgesloten met zeilen. Er is ook een veiligheidszone ingesteld.

BELGA

Deken en kussen

Béatrice verdween op 21 november toen ze op weg was naar school. Tien dagen later werd haar levenloze lichaam teruggevonden in het Sesselich-bos, in de provincie Luxemburg. Ze was in een deken gewikkeld. Er zou ook een kussen bij het lichaam gelegen hebben.

Verschillende kranten meldden vorige week dat de politie en het gerecht een robotfoto gemaakt hadden van een mogelijke verdachte.

Robotfoto

Volgens VTM NIEUWS ging het om een foto van een man die kort na de verdwijning uit het bos kwam waar het meisje werd teruggevonden. "De buurman had de man gezien en op basis van zijn aanwijzingen is de robotfoto gemaakt." Het parket wilde geen commentaar kwijt over de mogelijke foto.

Béatrice werd zaterdag begraven in Aarlen. Meer dan duizend mensen kwamen afscheid nemen van het meisje.

Kos
Het persbericht dat het parket van Aarlen onder de aanwezige journalisten verspreidde.
kos Het persbericht dat het parket van Aarlen onder de aanwezige journalisten verspreidde.