Monumentale gaffels onder trendende #TweetenZoalsTheo

Twitter
Nadat voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) een kemel had geschoten op Twitter, werd de hashtag ‘TweetenZoalsTheo’ vanmiddag trending. De grappigste uit de lange reeks zetten we hieronder.

Voor wie het heeft gemist: Francken postte gisteren een foto van de verkeerde Notre Dame (die van Montreal) bij een tweet waarin hij de brand in de Notre-Dame linkte aan de terreur van IS in Syrië. “Na de vernieling van de oudste kloosters en heiligdommen van het Christendom door IS in Syrië, verliezen we misschien wel hét mooiste en indrukwekkendste Christelijke monument in Europa, Wat een pikzwarte dag”, zo luidde de tweet die Francken later verwijderde. Dat mocht niet baten, en als een lopend vuurtje verspreidden zich de tweets met hashtag ‘TweetenZoalsTheo’. Monumentale vergissingen vormen daarbij de rode draad. Francken zelf probeerde de schade nog te beperken door mee op de kar te springen: met #TweetenZoalsTheo postte hij een foto waarop hijzelf gefotoshopt staat voor het koninklijk paleis in Laken met het bijschrift ‘Centrum van de Macht. Witte Huis’. 
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc peeters

  Dit bewijst nogmaals hoe wereldvreemd Theo en NVA zijn. Het gaat hier om één van de beroemste kerken van de wereld, die moet je gewoon kennen. Maar ja, cultuur is aan NVA niet besteed.

 • Collewaert Theo

  Mensen van uw partij heel veel geld laten verdienen, door uw totale onbekwaamheid, door mensen een visa te geven tegen betaling, is ook niet christelijk. Meer nog misschien zijn deze mensen , waarvan hij van verschillende niet weet waar zij naar oe zijn wel verantwoordelijk voor toekomstige aanslagen. Blijkbaar staan de adepten van 4god' Francken daar niet bij stil. Het moest eens een groene, blauwe of rode zijn .

 • Jef Smit

  Ik wil echt een de uitleg horen van de Theo-aanhang. Hoe kunnen jullie na al zijn blunders en wanpraktijken hem nog steunen? Waar geloven jullie nog in? Dat vraag ik mij echt af...

 • Lot Claeys

  Theo, geef toe, het is grappig. Trakteer de pipo die jou de verkeerde foto toespeelde op een pint en onthoud vooral dit: je kunt op niemand bouwen, je kunt geen mens vertrouwen.

 • Luc D'haese

  Prachtig!