Montgomerytunnel heropent definitief in november

Photo News
De Montgomerytunnel, waarvan het dak momenteel hersteld wordt, zal definitief heropenen in november. Dat meldt Brussels minister van Mobliteit Pascal Smet. De Brusselse regering heeft beslist om de renovatie in één keer uit te voeren, net zoals bij de Stefaniatunnel.

De optie waarbij eerst de dakplaats verwijderd zou worden, om nadien de tunnel tijdelijk opnieuw te openen en ten slotte de nieuwe dakplaat uit te voeren, blijkt verkeerstechnisch onmogelijk. Daarom worden de herstellingswerken aansluitend uitgevoerd.

Het belangrijkste werk is het verwijderen van de dakplaat tussen de Hertogstraat en de Henri Dietrichlaan, om die vervolgens te vervangen door een nieuwe dakplaat. De afbraak van de dakplaat start op 23 mei. Doordat er een tijdelijke horizontale ondersteuning geplaatst wordt tussen de muren kan de tunnel niet voor het verkeer opengehouden worden tijdens de werken.

Voor de werken wordt er ook bovengronds een werfzone vrijgemaakt, waarbij tot midden juni één rijbaan aan beide kanten van de weg afgesloten wordt voor het verkeer. Dat had dinsdag een grotere impact dan gedacht op het verkeer met enkele lange files tot gevolg.

Tegelijkertijd wordt de Montgomerytunnel tijdens de sluiting binnenin gerenoveerd. Dat omvat onder meer het vervangen van de verlichting, wegmarkeringen, de asfaltlaag, ventilatoren, branddetectiesysteem, camera's en elektriciteit.

De Brusselse regering voorziet een bedrag van 1,3 miljoen euro voor het vervangen van de dakplaat. Na de renovatie van de tunnel zal bovengronds het dienstspoor van de MIVB opnieuw worden geplaatst.