Ga naar de mobiele website
^ Top

Montasser Alde'emeh vrij onder voorwaarden

Montasser Alde'emeh verlaat de Mechelse rechtbank.
VTM Nieuws Montasser Alde'emeh verlaat de Mechelse rechtbank.
Islamoloog en Syriëkenner Montasser Alde'emeh (27) is deze namiddag door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. De man werd wel vrijgelaten onder voorwaarden. Dat meldt het federaal parket.  Hij wordt ervan verdacht een vals atttest te hebben gemaakt voor kandidaat-Syriestrijder Jawad Ouchan.

In november kregen de inlichtingendiensten lucht van het nakende vertrek naar Syrië van Jawad Ouchan. Hij werd opgepakt en opgesloten. De man is in dat onderzoek in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

Kenniscentrum
Ouchan is de broer van de kersverse imam van Mechelen, Khalid Ouchan. Die kon dergelijke reclame missen als kiespijn.  Hij belde naar Montasser Alde'emeh, legde een en ander uit en vroeg of Alde'emeh -die in Molenbeek een kenniscentrum heeft waar hij jongeren wil deradicaliseren- een document wou schrijven waarin staat dat Jawad nét zo'n deradicaliseringsprogramma had doorlopen en nét op de goeie weg was.

Getuigschrift
Op 27 november verscheen Jawad voor de Antwerpse raadkamer en zwaaide daar met een getuigschrift van een deradicaliseringstraject bij het Centrum "De Weg Naar", dat in Sint-Jans-Molenbeek gevestigd is.

Vergeefs, want Jawad zit nog altijd vast. Maar politie en gerecht ontdekten wel het bedrog en vielen vanochtend binnen bij Alde'emeh, zijn vzw 'De Weg Naar', de imam in Mechelen en deden een huiszoeking in de gevangenis van Antwerpen.

Jawad en Khalid Ouchan en Alde'emeh werden deze namiddag verhoord door de onderzoeksrechter, die hen vervolgens in verdenking stelde.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug