Monsterboetes voor hoogbejaarde huisjesmelkers

De rechtbank van Gent.
belga De rechtbank van Gent.
Een 87-jarige oogarts uit Wetteren en zijn dementerende vrouw van 86 jaar oud zijn allebei veroordeeld tot het betalen van elk 60.000 euro boete en een verbeurdverklaring van 24.770 euro voor huisjesmelkerij. Ze hebben in het Gentse en in Wetteren zeker dertien woningen en studio's in onbewoonbare staat verhuurd. 

Een woning is niet meer bewoonbaar van zodra het vijftien strafpunten heeft. Enkele woningen die het koppel verhuurde in de Sint-Jacobsnieuwstraat verzamelden zelfs 80 en 97 strafpunten. Voor de rechtbank verklaarde de oogarts dat hij wel degelijk moeite heeft gedaan om herstellingen uit te voeren.

Het koppel kreeg van milieurechter Van den Berghe de opdracht om de panden in de Sint-Jacobsnieuwstraat, de Oude Schaapmarkt en de Geldmunt te herstellen zodat ze aan de minimumvereisten voldoen. Voor de Sint-Jacobsnieuwstraat kunnen ze ook kiezen om te slopen als dat zou toegestaan zijn. Daarvoor hebben ze vanaf vandaag tien maanden de tijd om in regel te komen. Per dag vertraging moeten ze een dwangsom van 150 euro per dag betalen. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf stevens

  Als oogarts zag hij wss zelf niet de gebreken van al die woninkjes.

 • jo vandenberghe

  HOOGTIJD daar eens grote kuis te houden,zo lopen er duizenden rond!

 • Georges Vande Velde

  Wat wil je die oude knarren geven niets uit en willen meer binnen krijgen en nu het geld niets meer opbrengt weten ze direct een uitweg!

 • Dhondt Geert

  de zak van de duivel raakt nooit gevuld

 • piet jan

  geen compassie mee met die profiteurs , loontje komt om zijn boontje